Carte d'Or Tarif - PRATİK MEYVELİ TURTA

PRATİK MEYVELİ TURTA

<p>Turtanın lezzeti ağızda dağılması ve &uuml;st&uuml;ndeki meyvelerinden gelir. Bu lezzete bir de vanilya dondurma eklenirse bu lezzet bir ş&ouml;len olur.</p>

MALZEMELER

<p>8 top <a href="../classic/kaymakli">Carte d&rsquo;Or Classic Vanilyalı Dondurma</a> (yumuşatılmış)<br /> 200 g bisk&uuml;vi (ufalanmış) <br />75 g tereyağ <br />1 &ccedil;ay kaşığı tar&ccedil;ın <br />2 adet kivi (soyulmuş, dilimlenmiş) <br />8 adet &ccedil;ilek (dilimlenmiş) <br />50 g yaban mersini <br />25 g kayısı marmeladı <br />İsteğe bağlı olarak krem şanti</p>

HAZIRLANIŞI

<p>Bu tatlı tarifini yapmak i&ccedil;in &ouml;ncelikle k&uuml;&ccedil;&uuml;k bir tencerede ve kısık ateşte tereyağını eritin. Erimiş tereyağı, tar&ccedil;ın ve ufalanmış bisk&uuml;vileri bir kap i&ccedil;erisinde karıştırın. 20cm genişliğindeki turta kabının etrafını parş&ouml;men kağıdı ile &ccedil;evirin ve bisk&uuml;vi-tereyağı karışımını bu kaba d&ouml;k&uuml;n. Karışımı turta kabının i&ccedil;inde iyice bastırın ve 20 dakika buzdolabında bekletin. Turta tabanının &uuml;zerine Carte d&rsquo;Or Classic Vanilyalı Dondurma&rsquo;yı yayın ve tekrar 20 dakika dondurun. Kesilmiş meyveleri dondurmanın &uuml;zerine yerleştirin. K&uuml;&ccedil;&uuml;k bir tavada kayısı marmeladını ısıtın. Turtanıza parlaklık vermek i&ccedil;in marmeladı fır&ccedil;ayla &uuml;zerine s&uuml;r&uuml;n. Turtayı dilimleyerek hızlıca servis edin. İsteğe bağlı olarak yanında krem şanti ile servis edebilirsiniz.</p>