Carte d'Or Tarif - ÇİKOLATA BALONUNDA CARTE D'OR KUPU

ÇİKOLATA BALONUNDA CARTE D'OR KUPU

<p>İşte ger&ccedil;ek ilham verici bir tarif... &Ccedil;ikolata balonları i&ccedil;inde dondurma ikram etmeye ne dersiniz?</p>

MALZEMELER

<p>6 adet balon <br />300 gr bitter &ccedil;ikolata <br />1 &ccedil;orba kaşığı margarin <br />6 top Carte d'or Classic Vişne <br />6 top <a href="../classic/kaymakli">Carte d'or Classic Kaymaklı Dondurma</a></p>

HAZIRLANIŞI

<p>Balonları &ccedil;ikolata kuplarını istediğiniz b&uuml;y&uuml;kl&uuml;kte şişirip ağzını bağlayın ve balonları yıkayın. &Ccedil;ikolatayı oda sıcaklığında sert ve parlak tutabilmemiz i&ccedil;in temperleme işleminden ge&ccedil;irmemiz gerekecek, bunun i&ccedil;in &ccedil;ikolatanın hepsini doğrayıp, sadece &uuml;&ccedil;te ikisini benmari y&ouml;ntemiyle eritiyoruz. Eriyen &ccedil;ikolatamıza kalan &ccedil;ikolata par&ccedil;acıklarını ekleyip &ccedil;ikolatanın derecesini bir anda d&uuml;ş&uuml;r&uuml;yoruz, b&ouml;ylece &ccedil;ikolatamız temperlenmiş oluyor. Şişirdiğimiz balonların &ccedil;ikolatayla kaplanacak kısımlarına azıcık margarin s&uuml;r&uuml;p benmaride tuttuğumuz &ccedil;ikolataya batırıp, yağlı kağıt &uuml;zerine dik şekilde koyuyoruz. Oda sıcaklığında yarım saat sonra donan &ccedil;ikolata kuplarımızı balonla sınırına yavaş&ccedil;a basarak balondan ayırıyoruz. İki parmağımız arasında tuttuğumuz balonun aniden patlamaması i&ccedil;in makasla kesip havasını indirdikten sonra &ccedil;ikolata kasemizden ayırıyoruz. &Ccedil;ikolata kasemizin i&ccedil;ine bir top Carte d'or Classic Vişne, bir top Carte d'or Classic Kaymaklı Dondurma koyarak taze dağ meyveleri ile servis ediyoruz.</p>