Carte d'Or Tarif - KARAMELİZE ANANASLI TERS TURTA

KARAMELİZE ANANASLI TERS TURTA

<p>Ananas gibi sıra dışı lezzete sahip bir meyve vişnenin eşlik ettiğini d&uuml;ş&uuml;n&uuml;n. &Uuml;zerinde de nefis bir dondurma... Tadına bayılacaksınız!</p>

MALZEMELER

<p>3 su bardağı un <br />100 gr oda sıcaklığında tereyağı <br />2 &ccedil;ay bardağı şeker <br />4 yumurta <br />1 paket Carte d&rsquo;Or Şekerli Vanilin <br />1 paket Carte d&rsquo;Or Kabartma Tozu <br />1/2 &ccedil;ay kaşığı tuz <br />1 su bardağı s&uuml;t <br />2 &ccedil;orba kaşığı yoğurt <br />1.5 &ccedil;ay bardağı esmer şeker <br />4 &ccedil;orba kaşığı erimiş tereyağı <br />1 konserve kutu ananas ve suyu</p>

HAZIRLANIŞI

<p>Tereyağı ve şekeri mikserle iyice &ccedil;ırptıktan sonra teker teker yumurtaları ekleyin. Başka bir kaba un, Carte d&rsquo;Or Şekerli Vanilin, Kabartma Tozu ve tuzu eleyin. Unlu karışımı, s&uuml;t ile yumurtalı karışıma ekleyin. En son 2 kaşık yoğurdu ekleyip iyice karıştırın. B&uuml;y&uuml;k bir kek kalıbını iyice yağlayın, dibine esmer şekeri serpin. Şekerin &uuml;zerine erimiş tereyağını d&ouml;k&uuml;p, ananasları yan yana sıkıca dizip, &uuml;zerine kek hamurunu d&ouml;k&uuml;n. 180 derecede 40-45 dakika veya keke sokulan k&uuml;rdan temiz &ccedil;ıkana kadar pişirin. Fırından &ccedil;ıkan keki 10 dakika dinlendirdikten sonra servis edeceğiniz tabağa ters &ccedil;evirin. Sıcakken dilimleyerek Carte d&rsquo;Or Karadutlu ile servis edin.</p>