Carte d'Or Tarif - FIRINDA BALON PASTA

FIRINDA BALON PASTA

<p>Bir Amerikan klasiği olan Baked Alaska, i&ccedil;i tamamen dondurmadan oluşmasına rağmen erimeden fırına girebilen, &ccedil;ok lezzetli bir pasta...</p>

MALZEMELER

<p>İ&ccedil;i i&ccedil;in: 2 &ccedil;orba kaşığı ay&ccedil;i&ccedil;ek yağı <br />4 top <a href="../classic/kaymakli">Carte d&rsquo;Or Classic Kaymaklı Dondurma <br /></a>4 top <a href="../classic/sutlu-cikolatali">Carte d&rsquo;Or Classic S&uuml;tl&uuml; &Ccedil;ikolatalı Dondurma</a> <br />4 top Carte d&rsquo;Or Classic &Ccedil;ilekli Dondurma <br />1 adet hazır pandispanya <br />Beze i&ccedil;in: 6 yumurta beyazı <br />1.5 su bardağı toz şeker <br />&frac12; &ccedil;ay kaşığı tuz</p>

HAZIRLANIŞI

<p>Orta b&uuml;y&uuml;kl&uuml;kte metal bir kabı pandispanyanın bir par&ccedil;asının &uuml;zerine koyarak etrafını kesin. Kabı ay&ccedil;i&ccedil;ek yağı ile yağlayın ve i&ccedil;ine kenarlarından sarkacak şekilde stre&ccedil; film yerleştirip &uuml;zerine ikinci par&ccedil;a pandispanyayı koyun. Pandispanyanın i&ccedil;ini rengarenk bir mozaik oluşturacak şekilde Carte d&rsquo;Or Classic &Ccedil;ilekli, &Ccedil;ikolatalı ve Kaymaklı dondurma topları ile doldurun. Kap dolunca bir par&ccedil;a daha stre&ccedil; film ile Carte d&rsquo;Or toplarını d&uuml;z bir y&uuml;zey elde edene kadar sıkıştırın. Derin dondurucuda 30 dakika boyunca (donana kadar) bekletin. Pastayı dondurucudan &ccedil;ıkartınca stre&ccedil; filmi kaldırıp, ilk başta kestiğiniz pandispanyayı pastaya yapıştırarak 10 dakika daha dondurun. &Uuml;zerinin beze s&uuml;slemesi i&ccedil;in, 6 yumurta beyazını iyice kurulanmış bir kapta mikser ile &ccedil;ırpın. K&ouml;p&uuml;r&uuml;nce i&ccedil;ine yavaş yavaş tuzu ve şekeri ekleyin. Mikseri kaldırınca bezenin ucu havada kalıncaya kadar &ccedil;ırpın. Dondurucudan &ccedil;ıkarttığınız pastayı ters &ccedil;evirerek pastayı kaptan ayırın. Stre&ccedil; filmi kaldırıp, beze harcını pastanın &uuml;zerine yedirerek s&uuml;r&uuml;n. Balon pastanın en &uuml;st&uuml;ne daha kalın bir beze katı yapın. Kaşığın tersini bezeye s&uuml;r&uuml;p &ccedil;ekerek sivri u&ccedil;lar elde edin. Pastanızı 250 derece fırında 2-3 dakika boyunca bezeler kızarıncaya kadar pişirin. Fırından &ccedil;ıkartıp, hemen servis edin.</p>