Carte d'Or Tarif - ANTEP FISTIKLI TAHİNLİ CRUMBLE

ANTEP FISTIKLI TAHİNLİ CRUMBLE

<p>Geleneksel bir İngiliz tatlısı olan Crumble, T&uuml;rk lezzetlerinden tahin ile bambaşka bir tat kazanıyor.</p>

MALZEMELER

<p>Hamuru i&ccedil;in 2 bardak un 1 &ccedil;ay bardağı şeker 1 &ccedil;ay kaşığı tar&ccedil;ın 1 paket instant maya 1 &ccedil;ay bardağı s&uuml;t 3 &ccedil;orba kaşığı margarin (eritilmiş) 1 paket Carte d&rsquo;Or Şekerli Vanilin Harcı i&ccedil;in 2 su bardağı tahin 1 su bardağı Antep fıstığı 1 &ccedil;ay bardağı şeker 1 &ccedil;ay bardağı krema Crumble i&ccedil;in 1 bardak bebe bisk&uuml;visi 5 &ccedil;orba kaşığı margarin 4 &ccedil;orba kaşığı un 2 &ccedil;orba kaşığı şeker Servis i&ccedil;in <a href="../classic/kaymakli">Carte d&rsquo;Or Classic Kaymaklı Dondurma</a></p>

HAZIRLANIŞI

<p>Hamurun t&uuml;m malzemesini iyice harmanlayıp elastik hale gelene kadar yoğurun. Oda sıcaklığında hamur iki katına &ccedil;ıkana kadar 30 dakika mayalayın. İyice yağladığınız cam fırın kabına hamuru yayın, 180&deg;C ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin. Antep fıstığını bir tavada kavurun &uuml;zerine tahin, şeker ve kremayı ekleyin. Fırından &ccedil;ıkan kekin &uuml;zerine yayın. Crumble i&ccedil;in t&uuml;m malzemeyi elinizle veya rondo&rsquo;da ıslak kum kıvamına gelinceye kadar karıştırın. Tahinli karışımın &uuml;zerini kaplayacak şekilde yayıp, &ouml;nceden ısıtılmış 180&deg;C&rsquo;lik fırında 20 dakika veya &uuml;zeri kızarıncaya kadar pişirin. Carte d&rsquo;Or Classic Kaymaklı Dondurma ile sıcak servis edin.</p>