Carte d'Or Tarif - FIRINDA BALLI AYVA TATLISI

FIRINDA BALLI AYVA TATLISI

<p>Geleneksel lezzetlerimizden ayva tatlısının yoğun tadı, dondurmanın etkisiyle hafifliyor.</p>

MALZEMELER

<p>6 adet ayva <br />&frac12; bardak esmer şeker <br />1 adet limonun suyu <br />8 adet karanfil <br />&frac12; vanilya &ccedil;ubuğu <br />&frac12; &ccedil;ay bardağı bal <br />1 &ccedil;ubuk tar&ccedil;ın <br />1 su bardağı su <br />1 adet portakalın rendesi Servis i&ccedil;in <a href="../classic/kaymakli">Carte d'Or Classic Kaymaklı Dondurma</a></p>

HAZIRLANIŞI

<p>Limonu sıkıp ayvaların &uuml;zerini ge&ccedil;ecek miktarda suyla karıştırın. Soyduğunuz ayvaları kararmamaları i&ccedil;in bu suyun i&ccedil;inde bekletin. Ayvaların kabuklarını ve &ccedil;ekirdeklerini cam fırın kabına yayın. &Uuml;zerlerine, ikiye b&ouml;l&uuml;p esmer şekere buladığınız ayvaları, kesik tarafları aşağıya gelecek şekilde dizin. Bir bardak suyun i&ccedil;ine &ccedil;ubuk tar&ccedil;ını, taze vanilyayı, portakal rendesini, bal ve karanfilleri koyun, 1 taşım kaynattıktan sonra ayvaların &uuml;zerine boşaltıp &ouml;nceden ısıtılmış 200&deg;C&rsquo;lik fırında &uuml;zerini folyo ile kapatarak 50 dakika pişirin. Fırından &ccedil;ıkardığınız ayvalarınızı ister sıcak ister soğuduktan sonra, Carte d'Or Classic Kaymaklı dondurma ile servis edin.</p>