Carte d'Or Tarif - BALKABAĞI İLE CARTE D'OR AŞKI

BALKABAĞI İLE CARTE D'OR AŞKI

<p>Balkabaklığı lezzetinin &ouml;n plana &ccedil;ıktığı k&uuml;&ccedil;&uuml;k pastaların g&uuml;zelliğini Carte d'Or Classic Antep Fıstıklı, Ceviz ve Kaymaklı dondurma tamamlıyor.</p>

MALZEMELER

<p>1 kg Bal Kabağı <br />200 g toz şeker ( 1 bardak + 1 &ccedil;ağ kaşığı) <br />600 ml su (3 bardak) <br />1 adet limon 3 adet yumurta <br />S&uuml;slemek i&ccedil;in fındık veya ceviz <br /><a href="../classic/kaymakli">Carte d&rsquo;Or Classic Kaymak </a>/ Ceviz / Antep Fıstık (1&rsquo;er top)</p>

HAZIRLANIŞI

<p>1 kg kabukları soyulmuş bal kabağını k&uuml;&ccedil;&uuml;k par&ccedil;alara kabaca b&ouml;l&uuml;p, 600 ml su ve 200 g toz şekerle tencereye koyun. Yumuşayana kadar pişirin ve s&uuml;z&uuml;n. Suyunu saklayın. 1 limon kabuğu rendesi ve 3 adet yumurta sarısını kabaklara ekleyip p&uuml;re haline getirin. Yumurta aklarını kar haline getirip, kabağa ekleyin ve fazla &ccedil;ırpmadan homojen hale getirin. Porsiyonluk fırın kaplarını yağlayıp, kabak p&uuml;resini paylaştırın. &Ouml;nceden 180 C derecede ısıttığınız fırınınızda 30-40 dakika kadar pişirin. Ayırdığınız kabak suyunu tekrar yarıya inene kadar kaynatıp soğumaya bırakın. Minik pastaları, fındık veya ceviz eklediğiniz sos ve Cevizli ve Antep Fıstıklı Carte d&rsquo;Or ilavesiyle servis yapın.</p>