Carte d'Or Tarif - PİŞMANİYE YATAĞINDA TARÇINLI ARMUT

PİŞMANİYE YATAĞINDA TARÇINLI ARMUT

<p>Armutun hafif ekşiliği, &ccedil;ikolatalı dondurmanın lezzeti ve pişmaniyenin farklı dokusu kusursuz bir uyum yaratıyor...</p>

MALZEMELER

<p>1.5 su bardağı toz şeker <br />450 ml su <br />1 adet tar&ccedil;ın &ccedil;ubuğu <br />50 ml limon suyu <br />4 adet sert armut <br />Servis i&ccedil;in:<br />Pişmaniye <br />Carte d'Or Classic Bitter &Ccedil;ikolatalı Dondurma</p>

HAZIRLANIŞI

<p>Şeker, su, tar&ccedil;ın &ccedil;ubuğu ve limon suyunu bir tencereye koyup şeker &ccedil;&ouml;z&uuml;lene dek orta ateşte s&uuml;rekli karıştırarak kaynatın. Armutları soyup ikiye b&ouml;l&uuml;n ve &ccedil;ekirdeklerini &ccedil;ıkarın. Ortadan ikiye b&ouml;ld&uuml;ğ&uuml;n&uuml;z armutların kesilmiş y&uuml;zleri &uuml;ste bakacak şekilde kaynayan şerbetin i&ccedil;ine atın. Armutların şerbet i&ccedil;inde batmış halde kalması i&ccedil;in &uuml;zerini pişirme kağıdı ile &ouml;rt&uuml;p tencerenin kapağını kapatın. 20-30 dakika boyunca, ara sıra &uuml;zerlerinde kaşıkla şerbeti gezdirerek pişirin. Pişmaniyeleri servis tabağına tiftik ederek yerleştirin. &Uuml;zerine, tencereden dikkatlice aldığınız armutları, kesilmiş tarafları yukarıya bakacak şekilde dizin. Eğer tar&ccedil;ın şerbeti &ccedil;ok sulu olursa armutları &ccedil;ıkardıktan sonra şerbeti birka&ccedil; dakika daha &uuml;zerini kapatmadan, koyulaşana kadar kaynatmaya devam edin. Armutların &uuml;zerine biraz şerbetten d&ouml;k&uuml;n, en &uuml;ste bitter &ccedil;ikolatalı dondurma topunu yerleştirerek soğuk servis edin.</p>