Carte d'Or Tarif - BALLI LOKMA TATLISI

BALLI LOKMA TATLISI

<p>Ballı bir lokmanın yanında kaymaklı dondurmadan daha iyi ne olabilir?</p>

MALZEMELER

<p>1,5 su bardağı oda sıcaklığında su <br />2 &ccedil;orba kaşığı bal <br />10 gr kuru maya veya 20 gr yaş maya <br />2 su bardağından biraz fazla sade un <br />25 gr mısır unu <br />&frac12; &ccedil;orba kaşığı tuz <br />1 su bardağı bal <br />Kızartmaya yetecek kadar sıvı yağ <br />Servis i&ccedil;in <a href="../classic/kaymakli">Carte d'Or Classic Kaymaklı Dondurma</a></p>

HAZIRLANIŞI

<p>Bir kapta suyla balı karıştırın, mayayı da ilave edip 5 dakika bekletin. Bu arada başka bir kapta un, mısır unu ve tuzu karıştırın. Ballı su ile mayayı kuru malzemelerinizin &uuml;zerine d&ouml;k&uuml;p iyice karıştırın. &Uuml;zerini stre&ccedil; film ile sarıp oda sıcaklığında 30 dakika kadar, &uuml;zerinde baloncuklar &ccedil;ıkmaya başlayana dek dinlendirin. Lokmaları pişirmeye hazır olduğunuzda frit&ouml;z&uuml; 180&deg;C&rsquo;ye getirin ya da sıvı yağ d&ouml;kt&uuml;ğ&uuml;n&uuml;z tavanızı orta ateşte ısıtın. Bir tatlı kaşığı dolusu hamuru sıvı yağın i&ccedil;ine atın. Aynı anda 6 adet lokma kızartabilirsiniz. Lokmalar altın rengi alana dek her iki y&uuml;z&uuml;n&uuml; de yaklaşık 2&rsquo;şer dakika kızartın. Kevgir yardımıyla lokmaları yağdan alıp kağıt havluların &uuml;zerinde s&uuml;z&uuml;lmeye bırakın. Lokmaları servis tabağına yerleştirdikten sonra &uuml;zerlerine bal d&ouml;k&uuml;n, kaymaklı dondurma ekleyerek sıcak servis edin.</p>