Carte d'Or Tarif - LOKUMLU SARAY DONDURMASI

LOKUMLU SARAY DONDURMASI

<p>Geleneksel k&uuml;lt&uuml;r&uuml;n bir par&ccedil;ası olan lokum, g&uuml;l suyu ve Antep fıstığı, dondurmayla bambaşka bir lezzete b&uuml;r&uuml;n&uuml;yor. Ortaya saraylara layık bir tat &ccedil;ıkıyor.</p>

MALZEMELER

<p>1 litre <a href="../classic/kaymakli">Carte d'Or Classic Kaymaklı Dondurma <br /></a>2-3 &ccedil;orba kaşığı g&uuml;l suyu <br />2 su bardağı T&uuml;rk lokumu (&frac12; cm doğranmış) <br />1,5 su bardağı Antep fıstığı (kavrulmuş ve doğranmış) <br />2 tepeleme &ccedil;orba kaşığı pudra şeker <br />Servis i&ccedil;in Taze g&uuml;l yaprakları</p>

HAZIRLANIŞI

<p>Antep fıstıklarını ve lokumları doğrarken yumuşaması i&ccedil;in dondurmayı buzluktan &ccedil;ıkarın. G&uuml;l suyunun t&uuml;m&uuml;n&uuml;, lokumun ve Antep fıstığının d&ouml;rtte &uuml;&ccedil;&uuml;n&uuml; dondurmaya karıştırın ve dondurmayı buzluğa geri koyun. Lokumun geri kalanını pudra şekeri ile karıştırın ve kenarda bekletin. Kalan Antep fıstıklarını da servis i&ccedil;in kenarda tutun. Servis yapacağınız zaman dondurmanızı tabaklara ya da kuplara koyun, &uuml;zerine daha &ouml;nceden ayırdığınız Antep fıstığı ve lokumları serpin. &Uuml;zerini birka&ccedil; g&uuml;l yaprağı ile s&uuml;sleyerek servis edin.</p>