Carte d'Or Tarif - HURMALI VE BADEMLİ KITIR CRUMBLE

HURMALI VE BADEMLİ KITIR CRUMBLE

<p>Portakalın canlandırıcı aroması ve ılık ballı hurma, kaymaklı dondurma ile enfes bir lezzete ulaşıyor.</p>

MALZEMELER

<p>3 su bardağı &ccedil;ekirdeği &ccedil;ıkartılmış ve doğranmış hurma <br />2 &ccedil;orba kaşığı bal <br />1 adet portakal kabuğu (ince ince rendelenmiş) <br />2 adet portakalın suyu <br />1 &ccedil;orba kaşığı Carte d&rsquo;Or Şekerli Vanilin <br />Bademli har&ccedil; i&ccedil;in 1,5 su bardağı un <br />1 &ccedil;ay bardağı pudra şekeri <br />3 &ccedil;orba kaşığı margarin <br />3 &ccedil;orba kaşığı doğranmış badem <br />Servis i&ccedil;in <a href="../classic/kaymakli">Carte d'Or Classic Kaymaklı Dondurma</a></p>

HAZIRLANIŞI

<p>Fırını &ouml;nceden 180&deg;C'de ısıtın. Hurma, bal, portakal kabuğu rendesi, portakal suyu ve vanilini orta ateşteki bir tencereye koyup kaynayana kadar karıştırın. Ocağın altını kısıp karışım koyulaşıncaya ve hurmalar yumuşayıncaya kadar yaklaşık 10 dakika daha kaynamaya bırakın. Eğer karışım fazla koyulaşırsa birka&ccedil; &ccedil;orba kaşığı su ilave edebilirsiniz. Piştikten sonra hurmaları tencereden alıp birer porsiyonluk 6 kaseye yerleştirin. Daha sonra bademli harcı hazırlamaya başlayın. Un ve şekeri bir kaba koyup margarin ile birlikte yoğurun. Doğranmış bademleri de ekledikten sonra bu karışımı hurmaları tamamen &ouml;rtacek şekilde d&ouml;k&uuml;n. Karışımın &uuml;zerine bastırmayın, aksi halde &ccedil;&ouml;kebilir. Kaseleri daha &ouml;nceden ısıttığınız 180&deg;C fırında 17-20 dakika boyunca crumble&rsquo;ın &uuml;st&uuml; kızarana kadar pişirin. (Eğer tekli porsiyonlar yerine b&uuml;y&uuml;k bir servis tabağına koyduysanız 30-45 dakika kadar pişirin.) Fırından &ccedil;ıkardığınız tatlınızı &uuml;zerine kaymaklı dondurma ekleyerek hen&uuml;z ılıkken servis edin.</p>