Carte d'Or Tarif - KARAMELİZE MUZLU DONDURMA

KARAMELİZE MUZLU DONDURMA

<p>Karamel sosuyla lezzetlenen muza, vanilyalı dondurma eşlik ediyor.</p>

MALZEMELER

<p>3 adet muz <br />2 &ccedil;orba kaşığı margarin <br />5 top <a href="../classic/kaymakli">Carte d'Or Classic Vanilyalı Dondurma</a> <br />Karamelli sos i&ccedil;in 3 &ccedil;orba kaşığı bal <br />3 &ccedil;orba kaşığı esmer şeker <br />1 &ccedil;orba kaşığı margarin <br />1 &ccedil;ay bardağı krema <br />&frac12; &ccedil;ay kaşığı vanilya</p>

HAZIRLANIŞI

<p>Muzları halka halka kesin. Orta-y&uuml;ksek ateşte yanan ocağa tavanızı koyup ısıtın. Tava ısındığında margarini eritip muzları ekleyin. Muzların her iki tarafı da kızarana ve yumuşayana kadar, yaklaşık 3 dakika s&uuml;re ile kızartın. Muzlar kızardıktan sonra tavadan alıp bir tabağa dizin ve soğumaya bırakın. Daha sonra t&uuml;m sos malzemesini bir tencereye d&ouml;k&uuml;p y&uuml;ksek ateşte kaynayana kadar karıştırın. Kaynadıktan sonra ocağın altını kısıp yaklaşık 5 dakika s&uuml;re ile koyulaşıncaya kadar kaynatmaya devam edin. Daha sonra tencereyi ocaktan alıp soğumaya bırakın. Son olarak kızarmış muzun yarısını doğrayın, 50 ml karamel soslu ile birlikte dondurmaya ekleyip karıştırın. Karamelize muzlu dondurmayı tekrar buzluğa koyun. Servise hazır olduğunda kızarmış muzları tabaklara dizin ve karamelize muzlu dondurmadan top yaparak aralarına yerleştirin. Karamel sosunun kalanını tatlının &uuml;zerinde gezdirdikten sonra servis edin.</p>