Carte d'Or Tarif - ÇAM FISTIKLI DONDURMA

ÇAM FISTIKLI DONDURMA

<p>&Ccedil;am fıstığı taneleriyle s&uuml;slenmiş incir sosunun kaymaklı dondurma ile aşkı...</p>

MALZEMELER

<p>1 litre <a href="../classic/kaymakli">Carte d'Or Classic Kaymaklı Dondurma</a> <br />3 su bardağı kuru incir (ince kıyılmış) <br />2 su bardağı su <br />6 &ccedil;orba kaşığı bal <br />2 &ccedil;orba kaşığı tar&ccedil;ın <br />1 adet portakal kabuğu rendesi <br />Tepeleme bir su bardağı &ccedil;am fıstığı (kavrulmuş ve kıyılmış)<br /> 1 &ccedil;orba kaşığı su</p>

HAZIRLANIŞI

<p>İncir, su, bal ve tar&ccedil;ını bir tencereye koyup orta derece ateşte karıştırarak pişirin. Kaynamaya başladığı zaman altını kısın; &uuml;st&uuml; a&ccedil;ık bir şekilde, 5-7 dakika, incirler yumuşayıp karışım koyulaşana dek yavaş yavaş kaynamaya bırakın. Karışımınızın re&ccedil;el kıvamına geldiğinden emin olun. Pişirme s&uuml;reniz incirlerin kuruluğuna g&ouml;re değişiklik g&ouml;sterebilir. Eğer karışımınız koyulaşmasına rağmen incirler hala yumuşamadıysa biraz daha su ekleyin. Hazır olduğunda ocaktan alıp tamamen soğumaya bırakın. İncirler soğuduktan sonra rendelenmiş portakal kabuklarıyla karıştırın. Dondurmayı, incirli karışımın &uuml;&ccedil;te ikisi ve &ccedil;am fıstıklarının da &uuml;&ccedil;te ikisi ile karıştırarak buzluğa geri koyun. Kalan re&ccedil;el kıvamlı sos olarak servis edebilmek i&ccedil;in, karışımınızın kıvamını biraz daha inceltmeniz gerekiyor. Bunun i&ccedil;in i&ccedil;ine 1 &ccedil;orba kaşığı su ekleyerek orta derece ateşte karıştırın. Bu da dondurmanın yanında servis edeceğiniz sosunuz olacak. Sos hazır olduğunda tabaklara &ouml;nce incir sosunu yerleştirip, &uuml;zerine hazırladığınız dondurmadan top top koyduktan sonra kalan &ccedil;am fıstığı taneleri ile s&uuml;sleyerek servis edin.</p>