Carte d'Or Tarif - DONDURMALI KARAMELLİ PROFİTEROL

DONDURMALI KARAMELLİ PROFİTEROL

<p>&Ccedil;ikolata sosu ve kremasıyla yemeye alışık olduğumuz profiterol&uuml;n karamel ve kaymaklı dondurma ile farklı yorumu... &Ccedil;ok hafif ve lezzetli...</p>

MALZEMELER

<p>1,5 su bardağı su <br />100 gr margarin <br />1 su bardağı un <br />4 adet yumurta <br />&frac12; paket Carte d&rsquo;Or Şekerli Vanilin <br />&frac12; &ccedil;ay kaşığı tuz &frac12; &ccedil;ay kaşığı şeker <br />1 kutu <a href="../classic/kaymakli">Carte d'Or Classic Kaymaklı Dondurma</a> <br />&Uuml;zeri i&ccedil;in 1 su bardağı şeker <br />1 &ccedil;ay kaşığı limon suyu <br />1 &ccedil;orba kaşığı su</p>

HAZIRLANIŞI

<p>Su ve margarini kaynatın. Yağ eriyince un, şeker, vanilin ve tuzu ekleyip &ccedil;ırpma teliyle hızlıca karıştırın, koyulaşıncaya kadar kısık ateşte pişirmeye devam edin. Hamur soğuyunca i&ccedil;ine teker teker yumurtaları ekleyip el mikseri ile karıştırın. Ardından buzdolabında yarım saat beklettikten sonra yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine kaşıkla ceviz b&uuml;y&uuml;kl&uuml;ğ&uuml;nde hamur par&ccedil;alarını yerleştirin. &Ouml;nceden ısıtılmış 200&deg;C&rsquo;lik fırında &ouml;nce 18 dakika, sonra ısıyı 140&deg;C&rsquo;ye d&uuml;ş&uuml;r&uuml;p 30 dakika daha pişirin. Fırını kapatıp, kapağını a&ccedil;ın ve profiteroller iyice kuruyuncaya kadar bekletin. Profiteroller soğurken, bir tencerede şeker, limon suyu ve suyu karıştırmadan kaynatın. Karamel altın rengini alınca hemen ateşten alın ve soğuyan profiterolleri karamele bandırıp soğumaya bırakın. Eğer arzu ederseniz fındık veya Antep fıstığına banarak da farklı bir sunum hazırlayabilirsiniz. Donan profiterolleri ikiye kesip arasına bir top kaymaklı dondurma koyarak servis edin.</p>