Carte d'Or Tarif - KARAMELLİ PORTAKALLI REVANİ

KARAMELLİ PORTAKALLI REVANİ

<p>Geleneksel lezzetlerden olan Revani karamileze olmuş portakal ve dondurmayla lezzetleniyor.</p>

MALZEMELER

<p>Revani i&ccedil;in: 4 yumurta <br />Yarım &ccedil;ay bardağı sıvıyağ <br />1 su bardağı irmik <br />1 su bardağı esmer şeker <br />1 su bardağı yoğurt <br />2,5 su bardağı un <br />1 paket Carte d'Or kabartma tozu <br />1 paket Carte d'Or şekerli vanilin <br />1 &ccedil;ay bardağı d&ouml;v&uuml;lm&uuml;ş ceviz <br />Şerbeti i&ccedil;in: 2 su bardağı toz şeker <br />1 su bardağı esmer şeker <br />3 su bardağı su <br />Yarım limonun suyu <br />Yarım portakal rendesi <br />&Uuml;zeri i&ccedil;in: 1 bardak soğuk su <br />2 &ccedil;orba kaşığı portakal suyu <br /><a href="../hazir_sos/karamelli-sos">Carte d'Or Karamelli Sos<br /></a>Carte d'Or Classic Karamel Par&ccedil;alı Kaymak</p>

HAZIRLANIŞI

<p>T&uuml;m malzemeleri kek yapar gibi karıştırın. Karışımı yağlanmış sığ bir kalıba d&ouml;kerek 180 derecede 20 dakika pişirelim. Akabininde şerbetin limon suyu dışında t&uuml;m malzemelerini kaynayana kadar karıştırın. Kaynadıktan sonra i&ccedil;ine limon suyu da ekleyip kısık ateşte 10 dakika kadar pişirin. Fırından &ccedil;ıkan sıcak kekin &uuml;zerine soğuk su ve portakal suyu karışımı d&ouml;k&uuml;p, ılımış şerbeti kekin &uuml;zerinde bir kep&ccedil;e yardımıyla gezdirin. Servis ederken yanına bir top Carte d&rsquo;Or Classic Karamel Par&ccedil;alı Kaymak koyup revaninin &uuml;zerini Carte d&rsquo;Or karamelli sos ile s&uuml;sleyin.</p>