Carte d'Or Tarif - LOKMA VE BALLI TAZE İNCİR

LOKMA VE BALLI TAZE İNCİR

<p>Lokma ve incir sevenlerin vazge&ccedil;ilmezi halini alacak bu dondurmalı tatlı, davetlerin ve aile sofralarının baş tacı olacak. Bu fantastik tat sofralarınızı b&uuml;y&uuml;k bir mutluluğa d&ouml;n&uuml;şt&uuml;recek.</p>

MALZEMELER

<p>3 su bardağı un <br />1 bu&ccedil;uk su bardağı su <br />10 gr yaş maya <br />1 &ccedil;orba kaşığı şeker <br />1 litre ay&ccedil;i&ccedil;ek yağı <br />Şerbet i&ccedil;in 3 su bardağı şeker <br />5 su bardağı su <br />Yarım limonun suyu <br />Sunum i&ccedil;in <br />Carte d&rsquo;Or Classic Karamel Par&ccedil;alı Kaymak <br />4 adet taze incir <br />Yarım kase bal</p>

HAZIRLANIŞI

<p>Lokma i&ccedil;in t&uuml;m malzemeleri geniş bir kabın i&ccedil;erisinde karıştırın. İyice yoğurun. Hamur elastik oluncaya kadar yoğurmaya devam edin. Kıvamına gelen hamurunuzu 2 katına &ccedil;ıkıncaya kadar beklemeye bırakın. Hamurunuzun boyutu 2 katına &ccedil;ıkınca elinizle hamurdan ceviz b&uuml;y&uuml;kl&uuml;ğ&uuml;nde par&ccedil;alar koparın. Bu par&ccedil;aların ortasını una buladığınız parmağınızla delin. Simit şeklini alan hamurunuzu tencerede kızdırdığınız ay&ccedil;i&ccedil;ek yağının i&ccedil;erisine atın. Kızgın yağda her iki y&uuml;z&uuml; de kızarana kadar pişirin. Kızaran hamurlarınızı soğuttuğunuz şerbetin i&ccedil;erisine atın. Şerbetini emen lokmalarınızı sunum i&ccedil;in ikişer ikişer tabağa yerleştirin. &Uuml;zerine bir top Carte d&rsquo;Or Classic Karamel Par&ccedil;alı Kaymak ekleyin. İncirlerinizi 4&rsquo;e b&ouml;l&uuml;n. Her bir tabağa iki par&ccedil;a incir yerleştirin. İncirlerin &uuml;zerinde balınızı gezdirin.</p>