Carte d'Or Tarif - PEYNİR TATLISI

PEYNİR TATLISI

<p>Klasik peynir tatlısına Antep fıstığı eklenip hamuruna halka şekli verilerek yapılan &ldquo;Antep Fıstıklı Peynir Tatlısı&rdquo; farklı ve leziz bir tat ortaya koyuyor. Carte d'Or Classic Antep Fıstıklı ile m&uuml;thiş uyumuna tanıklık edin.</p>

MALZEMELER

<p>200 gr toz Antep fıstık <br />500 gr kahvaltılık lor peyniri <br />2 yumurta <br />50 gr margarin <br />1 su bardağı un <br />Yarım paket Carte d&rsquo;Or kabartma tozu <br />1 &ccedil;orba kaşığı pirin&ccedil; unu <br />1 su bardağı şeker <br /><a href="../classic/antep-fistik-bitter-cikolata-karamel-parcali-kaymak">Carte d&rsquo;Or Classic Antep Fıstıklı</a> <br />Şerbeti i&ccedil;in 4 su bardağı seker <br />4 bardak su <br />Yarim limonun suyu</p>

HAZIRLANIŞI

<p>Şeker ve suyu kaynatıp i&ccedil;ine limon suyu ekleyip kısık ateşte şerbet yapın ve soğumaya bırakın. Peynir tatlısının t&uuml;m malzemelerini iyice harmanlayarak homojen bir hamur elde edin, yağladığınız Borcam'ın &uuml;zerine sıkma torbası yardımı ile simit şeklinde şekil vererek sıkın. 180 derecede 12 dakika veya &uuml;zeri kızarıncaya dek pişirin. Fırından &ccedil;ıkardığınız sıcak peynir tatlısının &uuml;zerine soğuk şerbeti d&ouml;k&uuml;n. Şerbetini iyice &ccedil;ektikten sonra &uuml;zerine bir top Carte d&rsquo;Or Classic Antep Fıstıklı ile servis edin.</p>