Carte d'Or Tarif - ÇİLEKLİ CARTE D'OR KATLARI

ÇİLEKLİ CARTE D'OR KATLARI

<p>&Ccedil;ilek ve vanilyalı dondurma ikilisi sıcak yaz g&uuml;nlerinin neşesini taşıyor.</p>

MALZEMELER

<p>Kek i&ccedil;in <br />&bull; 2 bardak un <br />&bull; 100 gr tereyağı <br />&bull; 2 &ccedil;orba kaşığı mısır nişastası <br />&bull; 1,5 &ccedil;ay bardağı şeker <br />&bull; 3 adet yumurta <br />&bull; 1 &ccedil;ay bardağı s&uuml;t <br />&bull; 1 tutam tuz &bull;<br /> 1 paket Şekerli Vanilin <br />&bull; 1 paket Carte d&rsquo;Or Kabartma Tozu <br />Har&ccedil; i&ccedil;in <br />&bull; 1 paket <a href="../krem_santi-sos/krem-santi-sade-ikili">Carte d&rsquo;Or Krem Şanti <br /></a>&bull; 2 su bardağı &ccedil;ilek <br />&bull; 8 top <a href="../classic/kaymakli">Carte d&rsquo;Or Classic Vanilyalı Dondurma</a> (oda sıcaklığında yumuşatılmış)</p>

HAZIRLANIŞI

<p>Tereyağı ve şekeri bembeyaz olana kadar &ccedil;ırpın, yumurtaları teker teker ekleyin. T&uuml;m kuru malzemeleri eleyerek bir kapta toplayın, bir &ouml;l&ccedil;&uuml; un karışımı, bir &ouml;l&ccedil;&uuml; s&uuml;t olacak şekilde değişimli olarak tereyağı karışımına yedirin. Karışımı bir kek kalıbına alıp 160o C ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin. Soğumuş keki 3 eşit par&ccedil;aya b&ouml;l&uuml;n. Kekin ilk katının &uuml;zerine krem şantinin yarısı ile &ccedil;ırptığınız vanilyalı dondurmayı s&uuml;r&uuml;n ve &ccedil;ilekleri yerleştirin. Hızlı &ccedil;alışmaya dikkat ederek bir kek katı ve &ccedil;ilekli karışımı daha ekleyin, pastanın en &uuml;st&uuml;n&uuml; kek ile kapatın. Pastayı derin dondurucuda 1 saat beklettikten sonra kalan şanti ile sıvayıp, &ccedil;ileklerle s&uuml;sleyin. Bengi'nin &Ouml;nerisi: Keki i&ccedil;in Carte d&rsquo;Or Limonlu Kek de kullanabilirsiniz.</p>