Carte d'Or Tarif - CEVİZLİ HAVUÇLU KEK

CEVİZLİ HAVUÇLU KEK

<p>Cevizin ve havucun birbiri ile olan uyumuna vanilyalı ve s&uuml;tl&uuml; &ccedil;ikolatalı dondurma ilham verince, ortaya muhteşem bir tat &ccedil;ıkıyor.</p>

MALZEMELER

<p>150 g un (1 bardak + 1 &ccedil;orba kaşığı dolusu) <br />100 ml zeytinyağı (2 kahve fincanından biraz az) <br />1 adet havu&ccedil; 120 g esmer şeker (2 kahve fincanı) <br />2 yumurta <br />3 &ccedil;orba kaşığı bal <br />100 g i&ccedil; ceviz (1 su bardağı gibi) <br />1 &ccedil;ay kaşığı vanilya <br />1 &ccedil;ay kaşığı kabartma tozu <br />1 top <a href="../classic/kaymakli">Carte d&rsquo;Or Classic Vanilyalı Dondurma </a><br />2 top <a href="../classic/sutlu-cikolatali">Carte d&rsquo;Or Classic S&uuml;tl&uuml; &Ccedil;ikolatalı Dondurma</a></p>

HAZIRLANIŞI

<p>Havucu temizleyip rendeleyin. Cevizleri robotta &ccedil;ekin. Karıştırma kapına, yumurta ve esmer şekeri koyup &ccedil;ırpın. Sonra sırasıyla; un, havu&ccedil; rendesi, 1 &ccedil;orba kaşığı bal, vanilya, kabartma tozu ve zeytinyağı ekleyip 2-3 dakika karıştırın. 4 adet porsiyonluk kalıbı yağlayın. Karışımı paylaştırın. &Uuml;stlerini yağlanmış yağlı kağıt ile &ouml;rt&uuml;n. Yağlı kağıdın sarkıntılarını folyo ile sararak kalıpları alt kısımlarından paketleyin. Kalıpların yarısını kaplayacak şekilde i&ccedil;i su dolu fırın kabına yerleştirip &ouml;nceden 200 C derecede ısıttığınız fırınınızda 30-35 dakika pişirin. 5 dakika soğumaya bırakın. 1 top Carte d&rsquo;Or Vanilyalı ve 2 top Carte d&rsquo;Or S&uuml;tl&uuml; &Ccedil;ikolatalı Dondurma yerleştirin. İsterseniz &uuml;st&uuml;ne kalan bal ve par&ccedil;alanmış ceviz ekleyerek servis yapabilirsiniz.</p>