Carte d'Or Tarif - CEVİZLİ KURABİYE

CEVİZLİ KURABİYE

<p>Ağzınızda dağılacak bir kurabiye arıyorsanız, buldunuz. Ve tabii bu kurabiyeyi kaymaklı dondurma ile servis etmeyi unutmayın...</p>

MALZEMELER

<p>200 gr tereyağı <br />2 yumurta sarısı <br />1 &ccedil;orba kaşığı yoğurt (10-15 gr) <br />3 &ccedil;orba kaşığı pudra şekeri (25-30 gr) <br />2,5 su bardağı un (315 gr) <br />150 gr ceviz (1 su bardağı+1 kahve fincanı) <br />40 gr kuru &uuml;z&uuml;m <br />1 kahve fincanı toz şeker (60 gr) <br />2 kaşık bal (30 gr civarında) <br />1 yumurta akı <br />1 tatlı kaşığı kabartma tozu (5 gr) <br />2 kaşık <a href="../classic/kaymakli">Carte d&rsquo;Or Classic Kaymaklı Dondurma</a> <br />Karamelli sos</p>

HAZIRLANIŞI

<p>Karıştırma kabına, yumurta sarılarını, yoğurt, tereyağı, pudra şekeri, un ve kabartma tozunu ekleyip yumuşak bir hamur elde edin. Cevizi kabaca robotta &ccedil;ekip &uuml;z&uuml;m, toz şeker, bal ile karıştırın. Yumurta akı ilavesiyle koyuluğunu ayarlayın. Hamurdan ceviz b&uuml;y&uuml;kl&uuml;ğ&uuml;nde par&ccedil;alar koparın. Karışımı kurabiyelerin i&ccedil;lerine koyup hamura istediğiniz şekli verin. 200&deg; C&rsquo;de ısıttığınız fırınınızda 20 dakika hafif pembeleşene dek pişirin. Carte d&rsquo;Or Classic Kaymaklı dondurma ve karamelli sosla &uuml;zerini s&uuml;sleyerek servis yapın.</p>