Carte d'Or Tarif - DONDURMALI TARTOLETLER

DONDURMALI TARTOLETLER

<p>Kaymaklı dondurmanın ve marmelatın uyumu sonu&ccedil;u ortaya &ccedil;ıkan bu sevimli tartoletler her yaşın hoşuna gidebilecek tatlı bir s&uuml;rpriz olabilir.</p>

MALZEMELER

<p>5 &ccedil;orba kaşığı margarin (75 gr) <br />1 adet yumurta <br />1 su bardağı un (125 gr) <br />&frac12; su bardağı şeker (85 gr) <br />1 adet limon kabuğu rendesi <br />7-8 &ccedil;orba kaşığı marmelat (140 gr civarında) <br />Meyve Suyu <br />1 top <a href="../classic/kaymakli">Carte d&rsquo;Or Classic Kaymaklı Dondurma</a></p>

HAZIRLANIŞI

<p>Margarini eritin, oda sıcaklığında olmasına &ouml;zen g&ouml;sterin. Yumurtayı &ccedil;ırpın, yağ, un, şeker ile karıştırın. Hamura limon kabuğu rendesini de ekledikten sonra stre&ccedil; folyoya sarın 1 saat buzdolabında, 10 dakika da derin dondurucu da bekletin. Dolaptan &ccedil;ıkardıktan sonra merdaneyle a&ccedil;ın. Yağlanmış porsiyonluk tart kalıplarına, elinizle kenarlarını kaldırarak yayın. Kıtır kıtır olması i&ccedil;in &ccedil;atalla &ccedil;ok sık aralıklarla delin. Marmelatı (kuşburnu, b&ouml;ğ&uuml;rtlen veya erik olabilir) meyve suyuyla sulandırıp &uuml;stlerine s&uuml;r&uuml;n. &Ouml;nceden 200&deg; C&rsquo;de ısıtılmış fırınınızda 15-20 dakika kenarları kızarana dek pişirin. Birer top dondurma ile servis edin.</p>