Carte d'Or Tarif - CARTE D'OR'LU YASSI KADAYIF

CARTE D'OR'LU YASSI KADAYIF

<p>Carte d'Or Antep Fıstıklı'nın, yassı kadayıf iel muhteşem lezzeti...</p>

MALZEMELER

<p>2 top Carte d&rsquo;Or Classic Antep Fıstıklı <br />4 adet yassı kadayıf <br />2 bardak s&uuml;t (280 ml) <br />2 adet yumurta <br />2 bu&ccedil;uk bardak toz şeker (400 g) <br />4 &ccedil;orba kaşığı sıvı yağ (40 ml) <br />Bir kahve fincanı ceviz ya da fındık (50 g) <br />Limon suyu</p>

HAZIRLANIŞI

<p>4 adet yassı kadayıfın kenarlarını makas ile kesin. 2 bardak s&uuml;t&uuml; geniş bir kaba koyun, yassı kadayıfları s&uuml;te batırın. Yumurtaları &ccedil;ırpın ve s&uuml;tten &ccedil;ıkardığınız kadayıfları sıkarak, her iki y&uuml;z&uuml;n&uuml; de yumurtaya batırın. Bir tencereye toz şeker ve bir bardak su koyup, şeker eriyene kadar arasıra karıştırarak kaynatın. Kısık ateşte şerbet kıvamına gelene kadar pişirin. 2 damla limon suyu ilave edip, ılımaya bırakın. Tavaya sıvı yağ koyop, yumurtalı kadayıfları kızgın yağda her iki tarafını da kızartın. Kadayıflarınızı soğuyan şerbete atın. Ceviz veya fındığı robotta &ccedil;ekip, Carte d&rsquo;Or Classic Antep Fıstıklı ile servis yapın. İsteğe g&ouml;re karamelli sos ekleyebilirsiniz.</p>