Carte d'Or Tarif - FIRINDA ELMA

FIRINDA ELMA

<p>Tar&ccedil;ın ve karanfilin farklı bir tat kazandırdığı elmanın dondurma ile birleşimi....</p>

MALZEMELER

<p>2 adet elma <br />1 bardak toz şeker (170 g) <br />1 tatlı kaşığı tar&ccedil;ın (5g) <br />5-6 adet karanfil <br />Carte d&rsquo;Or Classic Limon &ndash; Karadut Carte d&rsquo;Or Classic Vanilyalı Dondurma</p>

HAZIRLANIŞI

<p>Elmaları soyup ikiye kesin ve &ccedil;ekirdekli kısmını &ccedil;ıkartın. Elmaları fırın kabına toz şeker, karanfil ve tar&ccedil;ın ile yerleştirin. &Ouml;nceden 200 derecede ısıttığınız fırında elmalar yumuşayıp suyu hafif&ccedil;e karamelleşene kadar pişirin ve ılınmaya bırakın. Servis tabağına alıp Carte d&rsquo;Or Classic Limon, Karadut ve Carte d&rsquo;Or Classic Vanilyalı Dondurma ile servis yapın. İsteğe g&ouml;re &ccedil;ekilmiş fındık veya cevizle de s&uuml;sleyebilirsiniz.</p>