Carte d'Or Tarif - FIRINDA MEYVE KARNAVALI

FIRINDA MEYVE KARNAVALI

<p>Tar&ccedil;ın ve karanfilin farklı bir tat kazandırdığı kuru meyvelerin kaymaklı dondurma ile mutlu birleşimi...</p>

MALZEMELER

<p>Birka&ccedil; adet kuru kayısı <br />1 su bardağı kuru &uuml;z&uuml;m (100 gr) <br />1 kahve fincanı kuru erik (50 gr) <br />4 elma <br />1,5 su bardağı toz şeker (255 gr) <br />2 &ccedil;ubuk tar&ccedil;ın <br />6 karanfil <br />1 kahve fincanı badem (70 gr) <br /><a href="../classic/kaymakli">Carte d&rsquo;Or Classic Kaymaklı Dondurma </a><br />İsteğe bağlı olarak &ccedil;ikolata sosu</p>

HAZIRLANIŞI

<p>Kayısıları d&ouml;rde kesin, &uuml;z&uuml;mlerin saplarını ayıklayın. Eriklerin &ccedil;ekirdeklerini &ccedil;ıkarın. Elmaları soyup ikiye kesin, ortalarındaki sert b&ouml;l&uuml;m&uuml; ve &ccedil;ekirdeklerini &ccedil;ıkarın. Fırın kabına elmalarla, kuru meyveleri yerleştirin. Toz şeker, &ccedil;ubuk tar&ccedil;ın, karanfil ve 1 bardak su ilave edip &ouml;nceden 200 dereceye ısıttığınız fırınınızda 20 dakika pişirin. Bu s&uuml;re sonunda elmalar yumuşadıysa fırından &ccedil;ıkarabilirsiniz. Elmaları, ağdalaşan sosuyla servis tabağına alıp ılınmaya bırakın. Bademi sıcak suya koyup kabuklarını soyun. Sıcak fırında renkleri d&ouml;nene kadar fırınlayın. Elma tatlınıza bademleri serpip kaymaklı dondurma ile servis edin. İsterseniz &ccedil;ikolata sosu ekleyebilirsiniz.</p>