Carte d'Or Tarif - MEYVELİ EKMEK TATLISI

MEYVELİ EKMEK TATLISI

<p>İlham verici bir tarif... Kolay hazırlanabilecek ve istediğiniz herhangi bir malzemeyide ekleyebileceğiniz, dondurma ile servis edebileceğiniz muazzam bir tat.</p>

MALZEMELER

<p>10 adet kayısı <br />5 adet incir <br />10 adet kuru erik <br />1 avu&ccedil; kuru &uuml;z&uuml;m (30-40g) <br />1 adet armut <br />1 poşet &ccedil;ay <br />5 &ccedil;orba kaşığı toz şeker (150g) <br />1 bardak elma suyu (200 ml) <br />6 dilim esmer ekmek <br />&Ccedil;ekilmiş ceviz veya fındık (1 tatlı kaşığı) <br />2 &ccedil;ay kaşığı vanilya <br />1 tatlı kaşığı tar&ccedil;ın (5g) <br /><a href="../classic/kaymakli">Carte d&rsquo;Or Classic Kaymaklı Dondurma</a><br />Carte d&rsquo;Or Classic Antep Fıstıklı</p>

HAZIRLANIŞI

<p>T&uuml;m taze ve kuru meyveleri k&uuml;p k&uuml;p doğrayın. K&uuml;&ccedil;&uuml;k bir tencereye koyup şeker, tar&ccedil;ın, vanilya, elma suyu ve &ccedil;ay poşetini de ekleyip kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra altını kısarak 5 dakika pişirin. &Ccedil;ay poşetini i&ccedil;inden &ccedil;ıkartıp, fındık veya cevizleri ekledikten sonra soğumaya bırakın. Ekmek dilimlerini meyveli şurubun i&ccedil;ine batırıp cam bir kaba dizin. &Uuml;zerine meyveli karışımı kaşık yardımıyla koyun. &Uuml;st&uuml; kapalı olarak buzdolabında birka&ccedil; saat dinlenmeye bırakın. Spatula yardımıyla servis tabağınıza alıp, yenilenen lezzetiyle Carte d&rsquo;Or Classic Kaymaklı Dondurma veya Carte d&rsquo;Or Classic Antep Fıstıklı se&ccedil;eneklerinden biri ile servis yapın.</p>