Carte d'Or Tarif - NARLI PARFE

NARLI PARFE

<p>M&uuml;kemmelliğin g&ouml;stergesi olan parfe, nar taneleri ve dondurmayla bir lezzet ş&ouml;lenine d&ouml;n&uuml;ş&uuml;yor.</p>

MALZEMELER

<p>6 yaprak jelatin <br />50 ml sıcak su <br />2 adet nar <br />&frac12; adet narın taneleri <br />150 ml krema <br />200 ml s&uuml;t <br />150 g toz şeker (8 &ccedil;orba kaşığı) <br /><a href="../classic/kaymakli">Carte d&rsquo;Or Classic Kaymaklı ve Vanilyalı Dondurma</a></p>

HAZIRLANIŞI

<p>Jelatinleri ılık suya batırıp sıkın. 50 ml sıcak suda eritip soğumaya bırakın. 2 adet narı sıkarak, suyunu &ccedil;ıkartın. &frac12; adet narın tanelerini ayıklayın. Kremayı, s&uuml;t ile &ccedil;ırpın. Toz şekeri de ekleyerek &ccedil;ırpmaya devam edin. Sırasıyla nar suyu, soğuyan jelatinler ve nar tanelerini ekleyip porsiyonluk veya b&uuml;t&uuml;n bir kaba d&ouml;k&uuml;n. Derin dondurucuda en az 2 saat dondurun ve servis yapmadan &ouml;nce dondurucudan &ccedil;ıkarıp, oda ısısına getirin. Carte d&rsquo;Or Classic Kaymaklı, Vanilyalı Dondurma ve nar taneleri ile s&uuml;sleyerek servis yapın. İsteğe g&ouml;re &uuml;zerini Carte d&rsquo;Or Meyve Ş&ouml;leni Sos ile de s&uuml;sleyebilirsiniz.</p>