Carte d’or Tatlı Tarifleri - ÇİLEKLİ CARTE D'OR KATLARI

ÇİLEKLİ CARTE D'OR KATLARI

Çilek ve vanilyalı dondurma ikilisi sıcak yaz günlerinin neşesini taşıyor.

Yazdır Arkadaşına gönder
Kapat

ARKADAŞINA GÖNDER

Kimden (e-posta adresi)
Kime (e-posta adresi)
Not:
Güvenlik sorusu
CAPTCHA ImageReload Image

MALZEMELER

Kek için
• 2 bardak un
• 100 gr tereyağı
• 2 çorba kaşığı mısır nişastası
• 1,5 çay bardağı şeker
• 3 adet yumurta
• 1 çay bardağı süt
• 1 tutam tuz •
1 paket Şekerli Vanilin
• 1 paket Carte d’Or Kabartma Tozu
Harç için
• 1 paket Carte d’Or Krem Şanti
• 2 su bardağı çilek
• 8 top Carte d’Or Classic Vanilyalı Dondurma (oda sıcaklığında yumuşatılmış)

HAZIRLANIŞI

1

Tereyağı ve şekeri bembeyaz olana kadar çırpın, yumurtaları teker teker ekleyin.

2 Tüm kuru malzemeleri eleyerek bir kapta toplayın, bir ölçü un karışımı, bir ölçü süt olacak şekilde değişimli olarak tereyağı karışımına yedirin. Karışımı bir kek kalıbına alıp 160o C ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin.
3 Soğumuş keki 3 eşit parçaya bölün. Kekin ilk katının üzerine krem şantinin yarısı ile çırptığınız vanilyalı dondurmayı sürün ve çilekleri yerleştirin.
4 Hızlı çalışmaya dikkat ederek bir kek katı ve çilekli karışımı daha ekleyin, pastanın en üstünü kek ile kapatın. Pastayı derin dondurucuda 1 saat beklettikten sonra kalan şanti ile sıvayıp, çileklerle süsleyin.
5 Bengi'nin Önerisi: Keki için Carte d’Or Limonlu Kek de kullanabilirsiniz.