Carte d’or Tatlı Tarifleri - DONDURMALI İRMİK HELVASI

DONDURMALI İRMİK HELVASI

İrmik helvasının sahip olduğu lezzete, kaymaklı dondurmanın muhteşemliği eklendiğinde oluşan bir tat...

Yazdır Arkadaşına gönder
Kapat

ARKADAŞINA GÖNDER

Kimden (e-posta adresi)
Kime (e-posta adresi)
Not:
Güvenlik sorusu
CAPTCHA ImageReload Image

MALZEMELER

3,5 su bardağı irmik (525 g)
1 paket çam fıstığı (20 g)
1 paket margarin veya tereyağ (250 g)
3 su bardağı toz şeker (510 g)
3,5 su bardağı süt veya su (490 ml)
Carte d’Or Classic Kaymaklı Dondurma

HAZIRLANIŞI

1

İrmiği, yağı ve fıstığı aynı anda tencereye koyarak hafif ateşte fıstıklar kızıllaşana kadar kavurun. Diğer tarafta süt veya su ile toz şekeri kaynatarak şerbeti hazırlayın.

2 Kavrulan irmik üzerine şerbeti koyup tencerenin kapağını kapayın ve önce kuvvetli ateşte 2-3 dakika kaynatın.
3 Sonra orta ateşte 5 dakika ve daha sonra yavaş ateşte 6-7 dakika kadar daha pişirin. Altını söndürün ve kapağın altına havlu peçete koyup demlendirin.
4 Soğuduktan sonra tatlı kaselerinin içerisine irmik helvanızı bir kaşık yardımı ile yerleştirin, helvanın ortasında dondurma koyabileceğiniz kadar bir yer açın.
5 Bir top Carte d’Or Classic Kaymaklı dondurmayı helvanın içerisine yerleştirin. Kaşığınızın yardımıyla üzerini düzleştirin.
6 Kaseyi bir tatlı tabağının üzerine ters çevirerek çıkarın.
7 Üzerine antep fıstığı dökerek servis edin.