Carte d’or Tatlı Tarifleri - Fırında Ballı Ayva Tatlısı

Fırında Ballı Ayva Tatlısı

Geleneksel lezzetlerimizden ayva tatlısının yoğun tadı, dondurmanın etkisiyle hafifliyor.

Yazdır Arkadaşına gönder
Kapat

ARKADAŞINA GÖNDER

Kimden (e-posta adresi)
Kime (e-posta adresi)
Not:
Güvenlik sorusu
CAPTCHA ImageReload Image

MALZEMELER

6 adet ayva
½ bardak esmer şeker
1 adet limonun suyu
8 adet karanfil
½ vanilya çubuğu
½ çay bardağı bal
1 çubuk tarçın
1 su bardağı su
1 adet portakalın rendesi

Servis için
Kaymaklı Carte d’Or Dondurma

HAZIRLANIŞI

1 Limonu sıkıp ayvaların üzerini geçecek miktarda suyla karıştırın.
2 Soyduğunuz ayvaları kararmamaları için bu suyun içinde bekletin.
3 Ayvaların kabuklarını ve çekirdeklerini cam fırın kabına yayın.
4 Üzerlerine, ikiye bölüp esmer şekere buladığınız ayvaları, kesik tarafları aşağıya gelecek şekilde dizin.
5 Bir bardak suyun içine çubuk tarçını, taze vanilyayı, portakal rendesini, bal ve karanfilleri koyun, 1 taşım kaynattıktan sonra ayvaların üzerine boşaltıp önceden ısıtılmış 200°C’lik fırında üzerini folyo ile kapatarak 50 dakika pişirin.
6 Fırından çıkardığınız ayvalarınızı ister sıcak ister soğuduktan sonra, kaymaklı dondurma ile servis edin.
Carte d’or Tatlı Tarifleri - LİMONLU PERDE PİLAVI LİMONLU PERDE PİLAVI
Carte d’or Tatlı Tarifleri - KABAKLI ZENGİN KİŞ KABAKLI ZENGİN KİŞ
Carte d’or Tatlı Tarifleri - Elmalı Baklava Elmalı Baklava
Carte d’or Tatlı Tarifleri - Antep Fıstıklı Tahinli Crumble Antep Fıstıklı Tahinli Crumble