Carte d’or Tatlı Tarifleri - KARAMELİZE ANANASLI TERS TURTA

KARAMELİZE ANANASLI TERS TURTA

Ananas gibi sıra dışı lezzete sahip bir meyve vişnenin eşlik ettiğini düşünün. Üzerinde de nefis bir dondurma... Tadına bayılacaksınız!

Yazdır Arkadaşına gönder
Kapat

ARKADAŞINA GÖNDER

Kimden (e-posta adresi)
Kime (e-posta adresi)
Not:
Güvenlik sorusu
CAPTCHA ImageReload Image

MALZEMELER

3 su bardağı un
100 gr oda sıcaklığında tereyağı
2 çay bardağı şeker
4 yumurta
1 paket Carte d’Or Şekerli Vanilin
1 paket Carte d’Or Kabartma Tozu
1/2 çay kaşığı tuz
1 su bardağı süt
2 çorba kaşığı yoğurt
1.5 çay bardağı esmer şeker
4 çorba kaşığı erimiş tereyağı
1 konserve kutu ananas ve suyu

HAZIRLANIŞI

1

Tereyağı ve şekeri mikserle iyice çırptıktan sonra teker teker yumurtaları ekleyin.

2 Başka bir kaba un, Carte d’Or Şekerli Vanilin, Kabartma Tozu ve tuzu eleyin.
3 Unlu karışımı, süt ile yumurtalı karışıma ekleyin.
4 En son 2 kaşık yoğurdu ekleyip iyice karıştırın.
5 Büyük bir kek kalıbını iyice yağlayın, dibine esmer şekeri serpin.
6 Şekerin üzerine erimiş tereyağını döküp, ananasları yan yana sıkıca dizip, üzerine kek hamurunu dökün.
7 180 derecede 40-45 dakika veya keke sokulan kürdan temiz çıkana kadar pişirin.
8 Fırından çıkan keki 10 dakika dinlendirdikten sonra servis edeceğiniz tabağa ters çevirin.
9 Sıcakken dilimleyerek Carte d’Or Karadutlu ile servis edin.