Carte d’or Tatlı Tarifleri - LOKMA VE BALLI TAZE İNCİR

LOKMA VE BALLI TAZE İNCİR

Lokma ve incir sevenlerin vazgeçilmezi halini alacak bu dondurmalı tatlı, davetlerin ve aile sofralarının baş tacı olacak. Bu fantastik tat sofralarınızı büyük bir mutluluğa dönüştürecek.

Yazdır Arkadaşına gönder
Kapat

ARKADAŞINA GÖNDER

Kimden (e-posta adresi)
Kime (e-posta adresi)
Not:
Güvenlik sorusu
CAPTCHA ImageReload Image

MALZEMELER

3 su bardağı un
1 buçuk su bardağı su
10 gr yaş maya
1 çorba kaşığı şeker
1 litre ayçiçek yağı
Şerbet için 3 su bardağı şeker
5 su bardağı su
Yarım limonun suyu
Sunum için
Carte d’Or Classic Karamel Parçalı Kaymak
4 adet taze incir
Yarım kase bal

HAZIRLANIŞI

1

Lokma için tüm malzemeleri geniş bir kabın içerisinde karıştırın. İyice yoğurun. Hamur elastik oluncaya kadar yoğurmaya devam edin.

2 Kıvamına gelen hamurunuzu 2 katına çıkıncaya kadar beklemeye bırakın.
3 Hamurunuzun boyutu 2 katına çıkınca elinizle hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Bu parçaların ortasını una buladığınız parmağınızla delin.
4 Simit şeklini alan hamurunuzu tencerede kızdırdığınız ayçiçek yağının içerisine atın. Kızgın yağda her iki yüzü de kızarana kadar pişirin.
5 Kızaran hamurlarınızı soğuttuğunuz şerbetin içerisine atın. Şerbetini emen lokmalarınızı sunum için ikişer ikişer tabağa yerleştirin.
6 Üzerine bir top Carte d’Or Classic Karamel Parçalı Kaymak ekleyin.
7 İncirlerinizi 4’e bölün. Her bir tabağa iki parça incir yerleştirin. İncirlerin üzerinde balınızı gezdirin.