Carte d’or Tatlı Tarifleri - YOĞUN BİTTER ÇİKOLATALI TART

YOĞUN BİTTER ÇİKOLATALI TART

Bitter çikolatanın baskın tadı Türk kahvesinin aromasıyla bambaşka bir lezzet noktasına taşınıyor.

Yazdır Arkadaşına gönder
Kapat

ARKADAŞINA GÖNDER

Kimden (e-posta adresi)
Kime (e-posta adresi)
Not:
Güvenlik sorusu
CAPTCHA ImageReload Image

MALZEMELER

Kakaolu Tart Hamuru için: 1.5 su bardağı un
1 çay bardağı kakao
½ su bardağı şeker
½ çay kaşığı tuz
100 gr soğuk tereyağı, küp küp doğranmış 2 yumurta sarısı
½ paket Carte d’Or Şekerli Vanillin İç Harcı için: 200 gr parça bitter çikolata
1 çay bardağı krema
1 çay kaşığı Türk kahvesi
Servis için: Carte d’Or Classic Vanilyalı Dondurma

HAZIRLANIŞI

1

Bu tatlı tarifini yapmaya başlamak için un, kakao, vanilin, tuz, şeker ve Carte d’Or Şekerli Vanilin’i eleyerek mutfak robotuna koyun.

2 Soğuk tereyağı küplerini ekleyip kısa kısa robotta çekerek karışmasını sağlayın. 2 yumurta sarısını da ekleyip hamur toparlanana kadar kısa kısa çekin.
3 Toplanan hamuru elinizle tezgahta yoğurup disk haline getirin.
4 Streçleyip 30 dk buzdolabında dinlendirin.
5 Dinlenen hamuru unlanmış tezgahta tart kalıbınız boyunda açın, tart kalıbına yerleştirip çatalla delikler açın.
6 Tartınızın çekmemesi için 3 dakika daha buzdolabında dinlendirip 180 derece fırında 18 dakika pişirin.
7 İç harcı için krema ve Türk kahvesini bir taşım kaynatın, 200 gr parça çikolatayı ateşten aldığınız kremaya ekleyip hızla karıştırın.
8 Tart hamurunuzun içine dökün. 30 dk buzdolabında dinlendirip Carte d’Or Classic Vanilyalı Dondurma ile servis edin.