Carte d’or Tatlı Tarifleri - VEFALI BALLI TATLI


VEFALI BALLI TATLI

Yazdır Arkadaşına gönder
Kapat

ARKADAŞINA GÖNDER

Kimden (e-posta adresi)
Kime (e-posta adresi)
Not:
Güvenlik sorusu
CAPTCHA ImageReload Image

MALZEMELER

½ su bardağı sarı kavrulmuş tuzsuz leblebi
4 yemek kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı Sana Tereyağlı margarin
500 ml. Boza
4 top Carte d’Or Classic Kaymaklı
Tarçın ve toz zencefil

Zorluk Derecesi : Kolay
Porsiyon : 4 kişilik
Hazırlanma Süresi :

HAZIRLANIŞI

1

Sarı Leblebileri ufak parçalar halinde doğrayın. 

2 Bir tavada şeker ile Sana tereyağlı margarini eritip, doğranmış sarı leblebi parçalarını ekleyin. 
3 Karışım krokan kıvamına gelince ateşin altını kapatın ve buzlukta dondurmak için düz bir tabağa yayın. 
4 Leblebi krokan donduktan sonra küçük parçalara ayırın. 
5 4 adet bardak veya kup kâsesine bozayı koyup, üzerlerine sarı leblebi krokan parçalarını serpin. 
6 Oda sıcaklığında sarı leblebi krokanlı Bozanın biraz kıvam almasını bekleyin. 
7 Bozanın üzerine 1’er top Carte D’or Classic Kaymaklı dondurma koyun. 
8 Sarı leblebi krokan parçaları, tarçın ve toz leblebi ile süsleyip hiç bekletmeden soğuk olarak servis edin. 
9 Püf noktası: Alternatif sunuş olarak, Bozayı ısıtıp fincanlara aldıktan sonra sarı leblebi krokan, tarçın, zencefil ve Carte d’Or Classic Kaymaklı dondurma ile sıcak olarak da servis edebilirsiniz.