Carte d’or Tatlı Tarifleri - ZİHNİ İNCİR TATLISI


ZİHNİ İNCİR TATLISI

Yazdır Arkadaşına gönder
Kapat

ARKADAŞINA GÖNDER

Kimden (e-posta adresi)
Kime (e-posta adresi)
Not:
Güvenlik sorusu
CAPTCHA ImageReload Image

MALZEMELER

4 adet milföy hamuru (dondurulmuş)
2 yemek kaşığı Sana margarin (eritilmiş)
8 adet taze incir
200 g. keçi peyniri
4 yemek kaşığı bal
8 adet yarım ceviz
Servis için Carte d’Or Classic Vanilyalı Dondurma

Zorluk Derecesi : Zor
Porsiyon : 4 kişilik
Hazırlanma Süresi :

HAZIRLANIŞI

1

Milföy hamurlarının kenarlarını içeri doğru kıvırın. Bir çatal yardımıyla hamurlarını taban kısımlarına delikler açın. 

2 Hamur çanaklarının üzerine bir fırça yardımı ile erimiş Sana Margarinden sürün. 
3 Önceden 200 derecede ısıttığınız fırında 10-12 dakika hamurlarını üzerleri kızarana kadar pişirin. 
4 Pişen milföy hamurlarının kabaran orta kısımlarını hafifçe içe bastırıp çanak formunu koruyun. 
5 Her bir hamurun içine ortadan ikiye kestiğiniz taze incirleri, keçi peynirinin 4 te birini, 1 yemek kaşığı balı koyup, önceden 175 C de ısıttığınız fırında 10 dakika daha pişirip servis tabağına alın. 
6 Hala İncirli tatlılar sıcakken üzerlerine 1’ er top Carte d’Or Classic Vanilyalı Dondurma ve yarım ceviz taneleri koyup, bekletmeden servis edin. 
7 Püf Noktası: Taze incir yerine elma, armut veya şeftali de kullanabilirsiniz.