Carte d’or Tatlı Tarifleri - Ahududu Soslu Çikolata Parçalı Carte d'Or Kaymaklı Dondurma

Ahududu Soslu Çikolata Parçalı Carte d'Or Kaymaklı Dondurma

Lezzeti ve görüntüsüyle mükemmel bir tatlı... Üstelik hazırlaması da kolay.

Yazdır Arkadaşına gönder
Kapat

ARKADAŞINA GÖNDER

Kimden (e-posta adresi)
Kime (e-posta adresi)
Not:
Güvenlik sorusu
CAPTCHA ImageReload Image

MALZEMELER

300 gram Carte d’Or Classic Çikolata Parçalı Kaymaklı Dondurma
150 gram ahududu
Sos için: 3/2 çorba kaşığı toz şeker
3/2 çorba kaşığı su
50 gram ahududu

HAZIRLANIŞI

1

Bu tarif için 2 adet kalp şeklinde kaba ihtiyacınız olacak. (~9 cm genişlik, ~10 cm uzunluk, ~4 cm yükseklik)

2 Kalıbı dondurma ile doldururken arasına ahududu da ekleyin ve bir kaşık yardımıyla bastırın, erimeden buzluğua atın, 4 saat bekleyin.
3 Ahududu sosu için, şeker ile suyu kaynatın ve soğumaya alın. Soğuduktan sonra ahududuları ekleyin ve mutfak robotundan geçirin, koyu kıvamlı ahududu sosunu elde edeceksiniz.
4 Hazırladığınız kalp şeklindeki dondurmanızı kabından çıkarıp hazırladığınız sos ile servis edebilirisiniz.