Carte d’or Tatlı Tarifleri - ANTEP FISTIKLI TAHİNLİ CRUMBLE

ANTEP FISTIKLI TAHİNLİ CRUMBLE

Geleneksel bir İngiliz tatlısı olan Crumble, Türk lezzetlerinden tahin ile bambaşka bir tat kazanıyor.

Yazdır Arkadaşına gönder
Kapat

ARKADAŞINA GÖNDER

Kimden (e-posta adresi)
Kime (e-posta adresi)
Not:
Güvenlik sorusu
CAPTCHA ImageReload Image

MALZEMELER

Hamuru için 2 bardak un 1 çay bardağı şeker 1 çay kaşığı tarçın 1 paket instant maya 1 çay bardağı süt 3 çorba kaşığı margarin (eritilmiş) 1 paket Carte d’Or Şekerli Vanilin Harcı için 2 su bardağı tahin 1 su bardağı Antep fıstığı 1 çay bardağı şeker 1 çay bardağı krema Crumble için 1 bardak bebe bisküvisi 5 çorba kaşığı margarin 4 çorba kaşığı un 2 çorba kaşığı şeker Servis için Carte d’Or Classic Kaymaklı Dondurma

HAZIRLANIŞI

1

Hamurun tüm malzemesini iyice harmanlayıp elastik hale gelene kadar yoğurun.

2 Oda sıcaklığında hamur iki katına çıkana kadar 30 dakika mayalayın.
3 İyice yağladığınız cam fırın kabına hamuru yayın, 180°C ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin.
4 Antep fıstığını bir tavada kavurun üzerine tahin, şeker ve kremayı ekleyin.
5 Fırından çıkan kekin üzerine yayın.
6 Crumble için tüm malzemeyi elinizle veya rondo’da ıslak kum kıvamına gelinceye kadar karıştırın.
7 Tahinli karışımın üzerini kaplayacak şekilde yayıp, önceden ısıtılmış 180°C’lik fırında 20 dakika veya üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
8 Carte d’Or Classic Kaymaklı Dondurma ile sıcak servis edin.