Carte d’or Tatlı Tarifleri - ANTEP FISTIKLI TURTA

ANTEP FISTIKLI TURTA

Tadına doyulmaz bir lezzet!Mutlaka deneyin,hazırlanması göründüğünden çok daha kolay...

Yazdır Arkadaşına gönder
Kapat

ARKADAŞINA GÖNDER

Kimden (e-posta adresi)
Kime (e-posta adresi)
Not:
Güvenlik sorusu
CAPTCHA ImageReload Image

MALZEMELER

100 gr margarin
1 su bardağı Antep fıstığı tozu
1 çorba kaşığı kakao
1/2 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı kabartma tozu
250 gr bitter çikolata
1,5 su bardağı şeker
1 paket Carte d'Or Şekerli Vanilin
2 adet yumurta
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı file Antep fıstığı
Sos için 1 çay bardağı krema
120 gr bitter çikolata
Servis için Carte d'Or Classic Antep Fıstıklı

HAZIRLANIŞI

1

Büyük bir kek kalıbını iyice yağlayıp unlayın

2 Küçük bir tencerenin içine 2 parmak su koyun,tencerenin ağzına oturacak cam bir kapta doğranmış 250 gr bitter çikolatayı benmari usulü eritin
3 Eriyen çikolatayı ateşten alın
4 Margarin,şeker,kako ve şekerli vanilini iyice çırpın,çikolatayı da ekleyin
5 Teker teker yumurtaları yedirdikten sonra yoğurdu da ilave edin
6 Toz Antep fıstığı,tuz ve kabartma tozunu ekleyip iyice karıştırın
7 Karışımı yağlanmış kek kalıbına döküp önceden ısıtılmış 180 C'lik fırında 30 dakika pişirin
8 Sosu için kremayı küçük bir tencerede bir taşım kaynatın,içine doğranmış bitter çikolatayı atıp iyice karıştırın
9 Fırından çıkan kekin üzerine sosunu döküp soğumasını bekleyin
10 Soğuyan turtanın kenarlarını file Antep fıstık ile süsleyip Carte d'Or Classic Antep Fıstıklı ile servis edin