Carte d’or Tatlı Tarifleri - BADEMLİ FIRIN İRMİK TOPLARI

BADEMLİ FIRIN İRMİK TOPLARI

Badem, irmik ve dondurma muhteşem bir üçlü...

Yazdır Arkadaşına gönder
Kapat

ARKADAŞINA GÖNDER

Kimden (e-posta adresi)
Kime (e-posta adresi)
Not:
Güvenlik sorusu
CAPTCHA ImageReload Image

MALZEMELER

2 su bardağı irmik
1 çay bardağı şeker
150 gr margarin
½ çay bardağı kavrulmuş badem tozu
1 su bardağı süt
1,5 su bardağı su
Üzeri için
1 çay bardağı file badem
Servis için
Carte d'Or Classic Kaymaklı Dondurma
Carte d'Or Classic Sütlü Çikolatalı Dondurma
Carte d’Or Çikolatalı Sos

HAZIRLANIŞI

1

Tencerede erittiğiniz margarinde irmik ve badem tozunu kavurun.

2 Başka bir tencerede süt, su ve şekeri bir taşım kaynatıp, kavurduğunuz irmiğe yavaş yavaş yedirin.
3 İrmiği 10 dakika demlendirdikten sonra, tatlı kaşığı ile top haline getirip file bademe bulayın.
4 10 dakika buzlukta dinlendirin ve önceden ısıtılmış 180°C’lik fırında 10 dakika veya bademler kızarana kadar pişirip Carte d'Or Classic Kaymaklı ve Sütlü Çikolatalı dondurmayla sıcakken servis edin.