Carte d’or Tatlı Tarifleri - BADEMLİ PRALİN

BADEMLİ PRALİN

Kahve ve dondurma tutkunları için çok özel bir tatlı...

Yazdır Arkadaşına gönder
Kapat

ARKADAŞINA GÖNDER

Kimden (e-posta adresi)
Kime (e-posta adresi)
Not:
Güvenlik sorusu
CAPTCHA ImageReload Image

MALZEMELER

Kahveli karamel sos için
1 çay bardağı şeker
1 su bardağı sert kahve

Bademli pralin için
1 su bardağı şeker
1 su bardağı tepeleme bütün badem

Çikolata bukleleri için
100 gr bitter çikolata

Servis için
Classic Bitter Çikolatalı Carte d'Or

HAZIRLANIŞI

1 Önce kahveli karamel sosu hazırlayın.(Bu sosu buzdolabınızda bir aya kadar saklayabilirsiniz.)
2 Şekeri tek başına bir tencereye koyup orta ateşte karıştırmadan pişirin.
3 Şeker eriyip kenarlarda karamelize olmaya başlayınca,her yerinin karamelize olabilmesi için tencereyi sık sık sallayın.
4 Rengi koyu karamel rengine döndüğünde karameliniz hazır demektir.
5 Üzerine kahveyi ilave edin ve sıçramamasına dikkat edin.
6 Kahve,karamel içinde çözülene kadar birkaç dakika boyunca kaynatın.
7 Bademli pralini hazırlamak için bir tepsiye yağlı kağıt serin.
8 Şekeri orta ateşteki tencereye boşaltın ve üzerine bademleri serpin.
9 Şekeri karamelize oluncaya dek karıştırmadan bademlerini altında pişirin.
10 Daha sonra karışımı yağlı kağıdın üzerine dökün ve soğuyarak sertleşmesini bekleyin.
11 Çikolata bukleleri için çikolatayı benmari usulü eritin.
12 Soğuduktan sonra çikolatayı ters çeviirdiğiniz bir tepsinin üzerine dökün.
13 Bir spatula yardımıyla çikolatanın kalınlığı 5,7 mm olana dek tepsiyi yayın.
14 Daha sonra bu tepsiyi soğuk bir yere koyun,ancak buzdolabına koymayın çünkü dolapta çok soğuyarak kırılganlaşır.
15 Çikolatayı bıçağın ucuyla sıyırarak çikolata buklelerini oluşturun.
16 Pralin soğuyunca doğrayın.
17 Servis için tabağa Classic Bitter Çikolatalı Carte d'Or toplarından koyun,üzerine kahveli karamel sosu gezdirin.
18 Bademli pralin parçaları ve çikolata bukleleri ile süsleyerek hemen servis edin.