Carte d’or Tatlı Tarifleri - BALKABAKLI TART

BALKABAKLI TART

Balkabğı lezzetinin ön plana çıktığı tartın güzelliğini karamel ve kaymaklı dondurma tamamlıyor.

Yazdır Arkadaşına gönder
Kapat

ARKADAŞINA GÖNDER

Kimden (e-posta adresi)
Kime (e-posta adresi)
Not:
Güvenlik sorusu
CAPTCHA ImageReload Image

MALZEMELER

Kolay Tart Hamuru için 2 su bardağı un
1 çimdik tuz
1 çorba kaşığı şeker
1 çay kaşığı vanilya tozu
1 adet yumurta
100 gr margarin
Balkabaklı harç için 200 gr balkabağı
2 çorba kaşığı margarin
1 çay kaşığı tarçın
1 tutam karabiber
1 tutam muskat rendesi
1 çay bardağı esmer şeker
3 çorba kaşığı krema
1 adet yumurta 1 paket şekerli vanilin
Servis için Carte d'Or karamelli sos 
Carte d'Or Classic Kaymaklı Dondurma

HAZIRLANIŞI

1

Balkabaklarını folyoya sarıp 180 C ısıtılmış fırında 1 saat yumuşayana kadar pişirin

2 Tüm tart hamuru malzemesini rondo'ya koyup hamur toparlayıncaya kadar kesik kesik çekin
3 Hamuru tezgaha alıp biraz yoğurun,dinlenmesi için streç filme sarıp 30 dakika buzdolabında bekletin
4 Ardından hamuru tart kalıbı büyüklüğünde açıp tart kalıbına yerleştirin ve fazlalıkları düzgün bir şekilde kesip,çatalla delin
5 Önceden ısıtılmış 180 C2lik fırında 10 dakika pişirin
6 Pişmiş balkabağını,şekeri ve margarini rondoya atıp püre haline getirin
7 Kalan malzemeyi de içine karıştırıp,pişmiş tart hamuruna dökerek 20 dakika daha pişirin
8 Tartınızı buzdolabında 30 dakika dinlendirip karamelli sos ile süsleyerek Carte d'Or Classic Kaymaklı Dondurma ile servis edin