Carte d’or Tatlı Tarifleri - BEYAZ ÇİKOLATALI BROWNİE

BEYAZ ÇİKOLATALI BROWNİE

Beyaz çikolatayla lezzetlenen brownie...

Yazdır Arkadaşına gönder
Kapat

ARKADAŞINA GÖNDER

Kimden (e-posta adresi)
Kime (e-posta adresi)
Not:
Güvenlik sorusu
CAPTCHA ImageReload Image

MALZEMELER

220 g Sana Tereyağı Lezzeti
240 g beyaz çikolata
4 yumurta
225 g toz şeker
120 g un
50 g ceviz içi (iri parçalar halinde çekilmiş)
40 g Bitter (sütsüz) çikolata (bıçak yardımıyla küçük parçacıklar halinde ufalayın)

HAZIRLANIŞI

1

Bir tavada Sana Tereyağı Lezzeti’ni eritip ocaktan alın. İçine doğranmış beyaz çikolatayı atıp karıştırarak çikolatayı eritin.

2 Yumurtaların beyazını ayırıp ayrı bir kapta şekerle çırparak iyice köpürtün. Yumurtala sarılarını ve unu erimiş Sana Tereyağı Lezzeti ile karışmış beyaz çikolataya ilave edin.
3 En son köpürttüğünüz yumurta aklı şekeri de harca ekleyip karıştırdıktan sonra, içine yağlı kağıt serdiğiniz 22-25 cm çapında yuvarlak kalıba beyaz çikolatalı brownie harcını dökün.
4 Üstüne bitter çikolata parçalarını ve cevizi serpiştirin. 180°C’de önceden ısıtılmış fırında 15-20 dakika arası pişirin. Fırında çıkardıktan sonra 10 dakika oda sıcaklığında bekletip, fırın kabından çıkarıp istediğiniz büyüklükte kare parçalar halinde kesip, Carte d’Or Çikolatalı Sos ile servis edin.