Carte d’or Tatlı Tarifleri - BEYAZ ÇİKOLATALI SUFLE

BEYAZ ÇİKOLATALI SUFLE

Suflenin naifliğine beyaz çikolatanın saflığı eşlik ediyor...

Yazdır Arkadaşına gönder
Kapat

ARKADAŞINA GÖNDER

Kimden (e-posta adresi)
Kime (e-posta adresi)
Not:
Güvenlik sorusu
CAPTCHA ImageReload Image

MALZEMELER

1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı un
1 su bardağı beyaz çikolata
3 adet yumurta sarısı
6 adet yumurta beyazı
1 paket Carte d’Or Şekerli Vanilin
1 çorba kaşığı margarin
2 çorba kaşığı toz şeker
Servis için Carte d’Or Meyve Şöleni Sos
Pudra Şekeri
Carte d’Or Classic Vişneli

HAZIRLANIŞI

1

Altı adet sufle kabını margarin ile yağlayıp, 2 çorba kaşığı şekeri üzerlerine serpin.

2 Un, 1 çay bardağı şeker, şekerli vanilini bir kapta harmanlayın.
3 Küçük bir tencerenin içine 2 parmak su koyun, tencerenin ağzına oturacak cam bir kapta doğranmış beyaz çikolatayı kısık ateşte benmari usulü eritin.
4 Erimiş beyaz çikolatanın içine yumurta sarılarını ekleyip ateşten alın.
5 Temiz ve kuru bir kapta 6 yumurta beyazını köpürtün, yavaş yavaş un karışımını ekleyin.
6 Harç sertleşene kadar çırpın.
7 Beyaz çikolata karışımını üç seferde yavaş yavaş yumurta beyazlarına yedirin.
8 Sufle karışımını fırın kaplarına eşit dağıtıp önceden ısıtılmış 180°C’lik fırında 23-30 dakika hafifçe kızarana kadar pişirin.
9 Üzerini meyve şöleni sosuyla süsleyerek, yanında Carte d’Or Classic Vişneli ile birlikte hemen servis edin.