Carte d’or Tatlı Tarifleri - Böğürtlen ile Tatlandırılmış Vanilyalı Carte d'Or

Böğürtlen ile Tatlandırılmış Vanilyalı Carte d'Or

Ağırlıklı olarak sonbahar mevsiminde hazırlan bu dondurmalı tatlıyı mevsimine uygun olarak diğer meyve kompostoları ile de hazırlayabilirsiniz.

Yazdır Arkadaşına gönder
Kapat

ARKADAŞINA GÖNDER

Kimden (e-posta adresi)
Kime (e-posta adresi)
Not:
Güvenlik sorusu
CAPTCHA ImageReload Image

MALZEMELER

12 top Çikolata Parçalı Kaymaklı ve Vişneli Carte d’Or (300g/600ml)
300 g böğürtlen
50 g şeker
50 ml su
2 adet limon kabuğu rendesi

HAZIRLANIŞI

1

Tencerenin içine böğürtlenleri, şekeri ve suyu koyup kısık ateşte pişirin.

2 Kasenin içine Çikolata Parçaçılı Kaymaklı ve Vişneli Carte d’Or’u koyup içine limon rendesini ilave edip karıştırın.
3 4 adet kup bardaklarının her birinin içine birer yemek kaşığı böğürtlen kompostosu koyun. Daha sonra üzerine limon kabuğu ilave ettiğiniz Çikolata Parçalı Kaymaklı ve Vişneli Carte d’Or’dan 1 top ve tekrar komposto sonrasında sırasıyla en üstte Carte d’Or olacak şekilde 6 sıra hazırlayın.
4 Üzerlerini taze ahududu ve nane yaprağı süsleyip bekletmeden hemen servis edin.
5 Farklı lezzetler için; Aynı tarifi Carte d’Or Cheesecake Ziyafeti kullanarak da hazırlayabilirsiniz.