Carte d’or Tatlı Tarifleri - BÖĞÜRTLENLİ EKLER

BÖĞÜRTLENLİ EKLER

Sıra dışı bir tarif daha... Klasik eklerin hem dondurmalı hem de böğürtlenli yorumu...

Yazdır Arkadaşına gönder
Kapat

ARKADAŞINA GÖNDER

Kimden (e-posta adresi)
Kime (e-posta adresi)
Not:
Güvenlik sorusu
CAPTCHA ImageReload Image

MALZEMELER

Ekler hamuru için 1,5 su bardağı su 100 gr margarin 1 su bardağı un 4 adet yumurta ½ paket Carte d’Or Şekerli Vanilin ½ çay kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı şeker Harç için 1 paket Carte d'Or Krem Şanti Taze Böğürtlen Üzeri için 1 su bardağı şeker 1 çay kaşığı limon suyu 1 çorba kaşığı su 8 küçük top Carte d'Or Classic Sütlü Çikolatalı Dondurma

HAZIRLANIŞI

1

Suyu ve margarini kaynatın. Yağ eriyince, un, şeker, vanilya ve tuzu ekleyip çırpma teliyle hızlıca karıştırın, koyulaşıncaya kadar kısık ateşte pişirmeye devam edin.

2 Hamur soğuyunca içine teker teker yumurtaları ekleyip el mikseri ile karıştırın.
3 Hamuru buzdolabında yarım saat beklettikten sonra yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine sıkma torbası ile sosis şeklinde sıkın.
4 Önceden ısıtılmış 200°C’lik fırında önce 18 dakika, sonra ısıyı 140°C’ye düşürüp 30 dakika daha pişirin.
5 Fırını kapatıp, kapağını açın ve eklerler iyice kuruyuncaya kadar bekletin.
6 Kuruyan eklerleri ikiye kesip, arasına çırptığınız krem şantiyi sıkın, iki tarafına da birer küçük top dondurma koyun.
7 Bir tencerede şeker, limon suyu ile suyu karıştırmadan kaynatın.
8 Karamel altın rengini alınca hemen ateşten alın, eklerin üst parçasını da kapatıp hazırladığınız karameli üzerine dökün.
9 Taze böğürtlenlerle süsleyip ister sıcak ister buzdolabında bekletip soğuk servis edin.