Carte d’or Tatlı Tarifleri - ÇAM FISTIKLI DONDURMA

ÇAM FISTIKLI DONDURMA

Çam fıstığı taneleriyle süslenmiş incir sosunun kaymaklı dondurma ile aşkı...

Yazdır Arkadaşına gönder
Kapat

ARKADAŞINA GÖNDER

Kimden (e-posta adresi)
Kime (e-posta adresi)
Not:
Güvenlik sorusu
CAPTCHA ImageReload Image

MALZEMELER

1 litre Carte d'Or Classic Kaymaklı Dondurma
3 su bardağı kuru incir (ince kıyılmış)
2 su bardağı su
6 çorba kaşığı bal
2 çorba kaşığı tarçın
1 adet portakal kabuğu rendesi
Tepeleme bir su bardağı çam fıstığı (kavrulmuş ve kıyılmış)
1 çorba kaşığı su

HAZIRLANIŞI

1

İncir, su, bal ve tarçını bir tencereye koyup orta derece ateşte karıştırarak pişirin.

2 Kaynamaya başladığı zaman altını kısın; üstü açık bir şekilde, 5-7 dakika, incirler yumuşayıp karışım koyulaşana dek yavaş yavaş kaynamaya bırakın.
3 Karışımınızın reçel kıvamına geldiğinden emin olun.
4 Pişirme süreniz incirlerin kuruluğuna göre değişiklik gösterebilir. Eğer karışımınız koyulaşmasına rağmen incirler hala yumuşamadıysa biraz daha su ekleyin.
5 Hazır olduğunda ocaktan alıp tamamen soğumaya bırakın.
6 İncirler soğuduktan sonra rendelenmiş portakal kabuklarıyla karıştırın.
7 Dondurmayı, incirli karışımın üçte ikisi ve çam fıstıklarının da üçte ikisi ile karıştırarak buzluğa geri koyun.
8 Kalan reçel kıvamlı sos olarak servis edebilmek için, karışımınızın kıvamını biraz daha inceltmeniz gerekiyor. Bunun için içine 1 çorba kaşığı su ekleyerek orta derece ateşte karıştırın. Bu da dondurmanın yanında servis edeceğiniz sosunuz olacak.
9 Sos hazır olduğunda tabaklara önce incir sosunu yerleştirip, üzerine hazırladığınız dondurmadan top top koyduktan sonra kalan çam fıstığı taneleri ile süsleyerek servis edin.