Carte d’or Tatlı Tarifleri - CARTE D'OR MEYVE ŞÖLENLİ KREP

CARTE D'OR MEYVE ŞÖLENLİ KREP

Yapımı son derece kolay olan ve dondurmayla birlikte muhteşem bir lezzete dönüşen krepler. Sunumu çok şık ve hafif bir lezzet...

Yazdır Arkadaşına gönder
Kapat

ARKADAŞINA GÖNDER

Kimden (e-posta adresi)
Kime (e-posta adresi)
Not:
Güvenlik sorusu
CAPTCHA ImageReload Image

MALZEMELER

1 su bardağı un
1 su bardağı süt
0.5 su bardağı su
2 yumurta Margarin
Sosu için: 350 gr dondurulmuş orman meyveleri
60 gr pudra şekeri
1 çorba kaşığı mısır unu
1 çorba kaşığı limon suyu
Carte d’Or Selection Meyve Şöleni

HAZIRLANIŞI

1

Un, süt, yumurta ve su karıştırılır. Böylelikle krep hamuru elde edilmiş olur. Ocağa konan tava bir müddet ısınınca margarin tavada gezdirilir (Margarin ne az ne de çok olacak, tavanın her tarafını gezecek şekilde sürülmelidir).

2 Ardından krep karışımından 1 kepçe dolusu alınarak tavaya yayılır. Tavayı sağa-sola eğerek karışımın tavanın yüzeyini kaplaması sağlanır. Bir tarafı piştikten sonra çevrilerek diğer tarafı da pişirilir ve bir tabağa alınır.
3 Sos malzemelerini bir tencerede kaynatın ve soğutmak için bekletin.
4 Tabağa aldığınız krebinizi koni şekline getirip, Carte d’Or Selection Meyve Şöleni ve hazırladığınız sos ile şenlendirin.