Carte d’or Tatlı Tarifleri - CARTE D’OR’LU ELMALI STRUDEL

CARTE D’OR’LU ELMALI STRUDEL

Kolay hazırlanışı ve dondurma ile lezzet birleşimi sayesinde nefis bir tatlı, hem de en güzelinden...

Yazdır Arkadaşına gönder
Kapat

ARKADAŞINA GÖNDER

Kimden (e-posta adresi)
Kime (e-posta adresi)
Not:
Güvenlik sorusu
CAPTCHA ImageReload Image

MALZEMELER

4 top Carte d’Or Classic Kaymaklı Dondurma
1 büyük veya 2 orta boy elma (soyulmuş ve dilimlenmiş)
1,5 yemek kaşığı esmer şeker
25 g kuru üzüm
15 g kıyılmış ceviz
6 yaprak yufka
½ çay kaşığı tarçın
4 yemek kaşığı tereyağ
Pudra şekeri

HAZIRLANIŞI

1

Bu tatlı tarifini yapmaya başlamadan önce orta boy bir tencereye elma, şeker, kuru üzüm, tarçın ve 1 yemek kaşığı su koyun. Elmalar yumuşayana kadar orta ısıda pişirin. Ateşten alın ve 10 dakika soğumaya bırakın.

2 Kıyılmış cevizleri elma karışımına ekleyin.
3 Fırını 190 derecede ısıtın (fırınınız fan destekli ise 170 dereceye ayarlayın).
4 Tereyağını küçük bir tavada veya mikrodalga fırında eritin.
5 Yufkanın her tarafına erimiş tereyağını sürün, yufkayı yatay olarak kesin. Strudel başına biri yatık, biri dik, diğeri çaprazlama olacak şekilde 3 yufka parçasını yerleştirin.
6 Pişmiş elmalı karışımı 4 yufka arasında eşit şekilde paylaştırın. İlk önce elmanın etrafını yufkayla sarın daha sonra elmanın tabanını yufkayla örtün. Parçayı ters yüz çevirin, parçanın üst kısmını üstünden ve altından yufkaya gelecek şekilde sarın. Bu şekilde hazırladığınız strudelleri fırın tepsisine koyun ve geriye kalan erimiş tereyağını üzerlerine sürün.
7 Strudelleri önceden ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin.
8 Her bir strudeli tabağa bir tabağına koyun ve üzerine pudra şekeri serpin.
9 Yanında bir top Carte d’Or Classic Kaymaklı Dondurma ile servis edin.