Carte d’or Tatlı Tarifleri - Çikolatalı Krep

Çikolatalı Krep

Önceden pişirdiğiniz kreplerinizi ısıtıp, favoriniz olan Carte d’Or ile de hazırlayabilirisniz. Muz ve Carte d’Or Karamel sosu bu tatlının vazgeçilmezlerindendir.

Yazdır Arkadaşına gönder
Kapat

ARKADAŞINA GÖNDER

Kimden (e-posta adresi)
Kime (e-posta adresi)
Not:
Güvenlik sorusu
CAPTCHA ImageReload Image

MALZEMELER

8 top Carte d’or Çikolata Tutkunlarına (200 g/400 ml)
150 g un
1 adet yumurta 275 ml süt
25 ml su
Tavayı yağlamak için çok az sıvı yağ
Süslemek için: Pudra şekeri ve 12 adet taze ahududu

HAZIRLANIŞI

1

Geniş bir kap içerisinde un ve yumurtayı karıştırın.

2 Akışkan bir hamur elde edene kadar süt ve su ilave ederek çırpın. Daha sonra hamurunuzu 5 dakika buzdolabında dinlendirin.
3 Tavanızı ısıtıp, yağlayın.
4 Küçük bir kepçe (5 yemek kaşığı) ile krep hamurunu tavaya yayın.
5 Altın sarısı rengini alana kadar pişirip hamurun diğer tarafını çevirin. Diğer tarafını da kızarttıktan sonra tavadan alıp yağlı kağıt üzerine koyun.
6 Tüm krep hamuru bitine kadar pişirme işlemine devam edin.
7 Servis için önceden hazırladığınız krepleri tavada ısıtın. Krepleri dörde katlayarak birer külah oluşturup servis tabağına alın.
8 1 top Carte d’Or Bitter Çikolata Tutkunlarına’dan alıp krep külahının içerisine yerleştirin.
9 Üzerine pudra şekeri serptikten sonra taze ahududu ile süsleyip bekletmeden soğuk olarak servis edin.