Carte d’or Tatlı Tarifleri - Çilek Tepesi Cazibesi

Çilek Tepesi Cazibesi

Yazdır Arkadaşına gönder
Kapat

ARKADAŞINA GÖNDER

Kimden (e-posta adresi)
Kime (e-posta adresi)
Not:
Güvenlik sorusu
CAPTCHA ImageReload Image

MALZEMELER


- Bezeler
100 gr yumurta akı
100 gr ince veya mikserlenmiş toz şeker
100 gr pudra şekeri

- Bisküviler
200 gr un
150 gr az tuzlu tereyağı
75 gr ince veya mikserlenmiş toz şeker
5 gr vanilya özütü
1 yumurta sarısı

- Vanilyalı Krem Şanti:
150 gr krema + 150 gr mascarpone peyniri
30 gr pudra şekeri
1 tane vanilya çubuğu

Kolay Yöntem:

200 gr küçük beze
4 tane Sable Breton Bisküvisi
Vanilyalı Krem Şanti:
-150 gr krema + 150 gr mascarpone peyniri
-30 gr pudra şekeri
-1 tane vanilya çubuğu
Carte d’Or Classic Meyveli Yoğurtlu
Süslemeler:
-Frambuaz sosu
-Taze frambuaz
-Yenilebilir çiçekler


HAZIRLANIŞI

1 1) Bezeler için: Yumurtanın beyazlarını ince toz şeker ile karıştırıp 50°C olana kadar ısıtalım. Karışımı soğutup içine pudra şekerini bir spatula yardımıyla yavaşça dökelim. Karışımı bir sıkma torbasıyla küçük tepecikler şeklinde fırın tepsisi üzerine sıkalım. Sonra da 60°C sıcaklıkta 2 saat pişirelim.
2) Bisküviler için unu, tereyağı ve şeker ile karıştıralım. Sonra yumurta sarısı ve vanilya özütünü ekleyerek hamuru homojen hale getirelim. Daha sonra da bu hamuru ince bir şekilde yayıp içinden küçük yuvarlaklar keselim ve bunları 170°C sıcaklıkta 12 dakika pişirelim.
3) Vanilyalı krem şanti için öncelikle malzemeleri birbirine karıştıralım. Sonra da bir sıkma torbasına koyup serin bir yerde bekletelim.
4) Bisküvilerin üstüne 3 oval top Carte d’Or Classic Meyveli Yoğurtlu’nun çilekli dondurmasından koyalım. Arkasından krem şanti ile küçük tepecikler yaparak süsleyelim. Tatlımıza meyve de ekleyelim ve en üste bezelerimizi koyup frambuaz sosu ve yenilebilen çiçeklerle süsleyelim.
2 Kolay Yöntem:
1) Vanilyalı krem şantiyi hazırlamak için öncelikle malzemeleri birbirine karıştıralım. Sonra da bir sıkma torbasına koyup serin bir yerde bekletelim.
2) Sable Breton bisküvilerinin üstüne 3 oval top Carte d’Or Classic Meyveli Yoğurtlu dondurma koyalım. Sonra da krem şanti ile küçük tepecikler yaparak süsleyelim. Tatlımıza meyve de ekleyelim ve en üste bezelerimizi koyup frambuaz sosu ve yenilebilen çiçeklerle süsleyelim.