Carte d’or Tatlı Tarifleri - Çilekli ve Kedidili Bisküvili Dondurma

Çilekli ve Kedidili Bisküvili Dondurma

Çilekli ve bisküvili bu tarifle gönülleri fethedeceksiniz...

Yazdır Arkadaşına gönder
Kapat

ARKADAŞINA GÖNDER

Kimden (e-posta adresi)
Kime (e-posta adresi)
Not:
Güvenlik sorusu
CAPTCHA ImageReload Image

MALZEMELER

6 top Carte d'Or Kaymaklı Dondurma
200 g Kedidili bisküvisi
400 g Taze Çilek (dilimlenmiş)
200 g Bitter Çikolata

HAZIRLANIŞI

1

Kedidili bisküvilerini ortadan ikiye kesip, porsiyonluk kaselerin (6 adet) içlerine yerleştirin.

2 Dilimlediğiniz taze çileklerin yarısını mikserde püre kıvamına gelene kadar çekiniz. Çilek püresini kaselerin içindeki kedidili bisküvilerinin üzerlerine eşit miktarda dökün.
3 Kalan taze çilekleri, çilek püresi ile ıslanmış kedi dili bisküvilerinin üzerlerine dağıtın.
4 Bitter çikolataları küçük parçalara ayırıp ısıya dayanıklı bir kasenin içine koyun. Kaseyi içinde su kaynayan bir tencerenin içine koyup, suyun buharı ile çikolatayı sos kıvamına gelene kadar eritin.
5 Kaselerdeki taze çileklerin üzerine birer top kaymaklı Carte d’Or’dan koyup, en son üzerlerine erittiğiniz bitter çikolata sosundan gezdirip tatlıyı hiç bekletmeden soğuk olarak servis edin.